Timo Knuuttila päävalmentajaksi

HISTORIAN LEHTIEN HAVINAA JA UUTTA VERSOA

 

 

JPS:n bandyliigan päävalmentajan pestin on ottanut vastaan pitkän linjan jääpallomies Timo Knuuttila. Kypärämäen peruskoulun ala-asteen rehtori  aloitti pelaamisen JPS- junnuissa jo pikkupoikana nousten aina edustusjoukkueeseen saakka. Valmentajana Timo toimi ensimmäistä kertaa jo vuonna 1979. Sen jälkeen hän ollut mm. Jääpalloliitossa pääkouluttajana sekä eri valiokuntien jäsenenä. Lisäksi taskussa on Ruotsin jääpalloliiton korkein valmentajatutkinto.  Seuran luottamustoimet eivät myöskään jäänet ilman Timon käden jälkeä. Tuorein valmennuskosketus oli viime kaudelta, kun hän toimi toisena valmentajana JPS: n A-nuorten kultajoukkueessa.

Timo toimi pelaajavalmentajana vuonna 1981 jolloin JPS raivasi tiensä ensimmäistä kertaa maamme pääsarjaan. Silloisessa  karsintaottelussa  JPS pudotti ToPV: n divariin lukemin 6-4.

Tulevan kauden bandyliigajoukkueen  maalivahtivalmentajana  toimiva  kokenut ja ansioitunut  palloilumies Jyrki Saviranta oli kyseissä ottelussa pysäyttelemässä palloja JPS:n veräjän suulla. Joten eiköhän  kokemus ole kohdallaan tälläkin saralla.

Knuuttilan aisaparina toimiva kakkosvalmentaja, entinen liigapeluri Tommy Lausanto,  on  vasta valmentamisen alkutaipaleilla oleva opinhaluinen tulevaisuuden nimi.

 Tämä kolmikko on aloittanut luottavaisin mielin joukkueen kesäharjoittelun. Kuuta taivaalta  ei varmasti heti hamuilla, vaan pyritään kehittämään liigajoukkuetta  pitemmällä tähtäimellä. Tavoitteena on myös erittäin laadukkaan jyväskyläläisen jääpallojunioritoiminnan kautta tulevien nuorten pelaajien ajaminen sisään pääsarjaan.

     Joukkueen  runko muodostuu kokeneemmista pelaajista täydennettynä viime kauden A-nuorten Suomen mestareilla. Tähän ripaus aktiivisuutta siirtomarkkinoilla niin taistelu bandyliigan pelipaikoista tulee olemaan tervettä ja ankaraa.

Valmennuksessa ja pelaajistossa JPS: n osalta pätee hyvin sanonta ”ripaus vanhaa ja jotain uutta”, niin eiköhän siitä hyvä keitos saada aikaiseksi.

 


Näytä lisää uutisia