JPS - JoPS: 2 - 1 (0-1)

Palloseurojen kohtaaminen päättyi jyväskyläläisten voittoon ja joensuulaisten pettymykseen. Hyvin palloa liikuttanut JPS hallitsi pelitapahtumia ja ansaitsi voittonsa. Viimeisen vartin JoPS tosin painosti tiukasti ja loi tilanteita, mutta pallo ei kuitenkaan pomppinut maaliin asti.

Ensimmäinen puoliaika oli melko löysätempoista peliä, jossa JPS piti palloa ja JoPS keskittyi tarkkaan puolustamiseen. Hallintaa ei kuitenkaan saatu muutettua maalipaikoiksi, josta osa kunnia menee myös vieraiden nöyrälle puolustamiselle. Joensuulaiset antoivat Jipsin tehdä peliä eivätkä ilmeisen tarkoituksellisesti lähteneet prässäämään kovin hanakasti. Ensimmäinen maali heilahti kuitenkin näennäisestä hallinnasta huolimatta kotijoukkueen reppuun. Noin kahdenkymmenen minuutin kohdalla vieraat saivat sivurajaheiton ja pitkä heitto kimposi JPS-kapteeni Esko Häyrysen jalasta suoraan omaan alakulmaan. Tilanne 0-1, vaikka vierailla ei ollut vielä yhtään laukausta kohti maalia..Tauolle mentiin joka tapauksessa vierasjohdossa.

Toisen puoliajan alku oli suvereenia JPS-myllyä. Heti puoliajan alkuun Riku Lamberg paukautti reilusta 20 metristä vapaapotkun komeasti maaliin. Sama tahti jatkui maalin jälkeenkin ja JPS loi painetta ja nyt myös tilanteita. JoPS:n pelaajat väsyivät selvästi pyöriessään höynän keskellä ja tilanteita alkoi syntyä. Reilu kymmenen minuuttia tasoituksesta, niin hyvin pelannut Kristian Lahtinen pelattiin vasemmalta vapaaksi. Krisu harhautti puolustajan ja sijoitti pallon kliinisesti oikeaan alakulmaan.

Mitä pidemmälle peliä mentiin, niin sitä enemmän myös JoPS pääsi peliin mukaan. Joensuulaiset pelasivat paljon pitkää palloa, joka aiheuttaa pienellä Vehkalammen kentällä aina helposti vaarallisia tilanteita. Varsinkin lopun 15 minuuttia olivat melko pelottavia hetkiä, kun JoPS roiski palloa JPS:n rangaistusalueelle, jossa sattui ja tapahtui. Taisipa pallo kerran kädessäkin käydä, mutta rangaistuspotkua ei kuitenkaan tullut. Myös JPS:lla oli paikkansa laittaa pelille piste, mutta esimerkiksi Sampo Pehkosen komea veto kimposi ulos tolpasta ja Ville Kujanpään pusku meni hiukan yli maalin. Peli loppuikin riemukkaisiin JPS-pelaajien huutoihin, joista näki kuinka helpottava voitto oli.

Todella tärkeät pisteet ja ennen kaikkea tärkeää, että johto pidettiin tällä kertaa aivan loppuun asti. Tällaiset ottelut tulisi vain ratkaista hyvistä paikoista jo aiemmin, jotta lopun taistelupallolta säästyttäisiin. Lisäksi pitäisi vain uskaltaa pelin loppupuolellakin pitää palloa omilla varsinkin ylhäällä.

JPS:ssa oli paljon onnistujia. Marko Viinikainen oli maalilla erinomainen. Joonas Heino pelasi loistavan pelin topparina liukuen muutaman kerran ratkaisevasti. Keskikentällä Jari Partio ja Sampo Pehkonen raatoivat ja rakensivat maltilla ja lisäksi Tuomas Uusi - Hakala teki todella paljon töitä kärjessä hankkien muun muassa ensimmäiseen maaliin johtaneen vapaapotkun.

Perjantaina lähdetään Kuopioon kaatamaan KuFU.

JPS: Viinikainen; Haapanen, Heino, Häyrynen, Lamberg; Partio, Pehkonen, Nissinen (Jokinen), Lahtinen (Salakka), Huhtiniemi (Ylönen); Uusi - Hakala (Kujanpää)