Joskus jalkapallo on vaikeaa;JPS-BET:3-5

Sarja-avauksessa BET vei JPS:ltä pisteet vaiherikkaan ottelun jälkeen numeroin 5-3 (2-2).

Epäusko, turhautuminen ja suoranainen ahdistus olivat kenties päällimmäiset tunteet Jipsin leirissä ottelun jälkeen. Paljon enemmän oli tarjolla, mutta BET:lle olivat tähdet oikeassa asennossa ja he veivät pisteet tärkeästä paikallisderbystä.

Voitaisiin lähteä huutelemaan ihmeellistä pilkkua, tolppaa, ylärimaa tai hylättyä maalia, mutta totuus on että JPS pelasi vuoden 2009 huonointa peliään.

BET pelasi fiksusti ja JPS ei malttanut pelata omalla tavallaan, vaan lähti mukaan pitkän pallon roiskimiseen. Parempaa tulosta olisi varmasti ollut tulossa, jos palloa olisi vain maltettu pitää, kierrättää ja antaa BET:n juosta itseään hengiltä höynän keskellä. Nyt siihen ei ollut rohkeutta eikä malttia.

BET:n parhaat ottelussa olivat kaksi maali tehnyt Súkrú Uzuner, kovasti raatanut Heikki Seppälä ja uskomattoman määrän torjuntoja tuurilla ja taidolla kerännyt maalivahti Markus Södeström. Jipsin parhaita olivat makkaranmyyjät Johanna Stenholm ja Laura Turunen.

Ottelu alkoi BET:n painostuksella. 12 minuutin pelin jälkeen Aarne Ylösen lähettämä keskitys muutti suuntaa BET:n puolustajasta ja kaarsi maalin etukulmaan. Kun puoli tuntia oli pelattu Súkrú Uzuner kaatui tiettävästi ensimmäistä kertaa urallaan ja filmasi BET:lle pilkun. Heikki Seppälä tasoitti ottelun tyylikkäästi 1-1:een. Muutama minuutti myöhemmin Uzuner käytti JPS - puolustuksen hudin hyväkseen ja sijoitti pallon vapaasti maaliin. Aivan puoliajan lopulla Joel Nissinen juoksi itsensä pelattavaksi. Maalivahdista kimmokkeen ottaneen Nissisen vedon juoksi maalin perukoille Eemeli Jokinen ja näin päästiin tasanumeroissa tauolle.

Toisen puoliskon alku lupasi hyvää. JPS vyöryi jatkuvasti BET:n maalille ja loistavasta Ylösen keskityksestä hyvin pelannut Tuomas Uusi - Hakala runnoi pallon maaliin. Tähän ottelu olisi pitänyt ratkaista, mutta vielä jostain löytyi uudestaan BET:n peli. Kuin tyhjästä Uzuner oli taas työntänyt päänsä JPS:n puolustuslinjan ja maalivahdin väliin - numerot 3-3. Tämän jälkeen JPS menetti otteen omaan peliinsä ja pallon pitäminen unohdettiin. Jokainen halusi ratkaista omalla syötöllään pelin ja otteet turhautuivat. Paikkoja oli, mutta ratkaisua ei tullut. 83 minuutilla ratkaisu tuli yllättäen toiseen päähän, kun BET:n Toni Sivonen kävi rokottamassa JPS:a. Sen jälkeen Jipsin Ville Kujanpää ohjasi pallon ylärimaan, mutta lähemmäs ei enää päästy. Sen sijaan BET iski vielä kertaalleen Ville Väyrysen toimesta.

Vehkalammen pienellä kentällä oli tänään vaikeaa, mutta parempaan olisi pitänyt pystyä. Tämä oli JPS:n nuorelle joukkueelle hyvä opetus, josta toivottavasti otetaan oppia. Tällä opetuksella lähdetään sunnuntaina kaatamaan Huimaa Äänekoskella.

JPS: Tranberg; Haapanen (63. Sopanen), Häyrynen (v), Ahokas, Lamberg; Partio (77. Heino), Huhtiniemi, Nissinen (77. Hanhela), Ylönen (63. Salakka), Jokinen (45. Pehkonen), Uusi - Hakala (77. Kujanpää)