Treeniturnaus Äänekoskella

Keitelejazz - JPS 3-0 (2-0)

  Harjoituskauden kenraali vedettiin maakunnan puolella, Äänekosken maisemissa. Vaikka metereologit ja sammakkomiehet olivat ennustaneet mukavan leppoisaa +10 ja auringonpaiste keliä, oli todellisuus hyvin erilainen. Harmaata massaa pään päällä ja hädin tuskin mittarin viisari plussan puolelle.

  Ja niin. Pelikenttä. Pehmeää hiekkavelliä toisaalla, auton kokoisia vesilammikoita ja kaiken tämän kruunasi toisen laidan betonin kova rouske. Mutta eipä sillä, olosuhteet kaikille samat ja sitä rataa. Taisteluilmeen harjoittelua.

  Ensimmäisestä ottelusta ei juuri hyvää kerrottavaa löytynyt. Hieman vajaamittaisen luvut 3-0 kotijoukkueelle olivat vähintään oikeutetut. Jazz vei ja Jipsi vikisi. Välillä tuntui, että muutama sarjaporras täytyy nämä kaksi porukkaa erottaa. Keitelejazzin kaksi ensimmäistä maalia tulivat kulmatilanteista. Molemmilla kerroilla JPS:n puolustaminen oli kuin mimmiliigasta; palloon ei uskallettu mennä, vaan annettiin kaverin maiskutella. Jazzin dominointia peliin edesauttoi heidän pitkää palloa nopeille kärjille viljejelevä taktiikka sekä keskikentän herruus. Keskikentän keskustan kaksikko tulee nousemaan hyvinkin korkealle kesän arvojärjestyksessä, jos otteet pysyvät tuollaisina.

JPS - KeuPa 7-1 (2-0)

   "Pronssipeliin" JPS teki kovan muutoksen asenteen suhteen, symboliset sotanaamarit lyötiin jätkien naamoille ja perinteinen Kivet huuto suoritettiin kentän suurimman vesilätäkön keskellä. Vastustaja löytiin maanrakoon jääpallolukemin ja samalla saatiin parempi päätös päivälle. Vaikka vastustaja olikin huomattavasti heikompi ensimmäiseen verrattuna, oli hyvä nähdä, että niitä kiviä taskusta löytyy.

   Kaksinkamppailujen voittoprosentti kääntyi selvästi voitolliseksi päivän keskiarvoa laskettaessa. Juoksuun pystypalloja pelaamalla, keskustan ja laitojen kautta saatiin jo ekalla puoliskolla runsaasti tekopaikkoja. Ainoat onnistumiset tulivat kuitenkin Tuomas "Tupi" Uusi-Hakalan ja KeuPan oman maalin seurauksena.

   Toisella jaksolla erityisesti Sami Karjalainen pääsi useaan otteeseen käyttämään nopeuttaan oikealla laidalla ja mies viimeistelikin kaksi maalia. Muita onnistujia olivat Mikko "Hude" Huhtiniemi, Joel "Jolo" Nissinen sekä vasemmalla laidalla paljon työtä tehnyt Veli-Matti "Vellu" Salakka.

   Tahiti-turnauksessa oli mukana vain noin puolet Jipsin kolmenkymmenen miehen ringistä eikä tilannetta helpottanut ollenkaan Koistisen, Uusi-Hakalan, Tranbergin ja Hautalan pienet loukkaantumiset. "Vellu" Tranbergin saaman puujalan johdosta oli JPS:n tolppien välissä puolitoista peliä Ville "Kuju" Kujanpää. Nollapelikin oli varsin lähellä jälkimmäisessä väännössä, mutta se jäi kuitenkin saavuttamatta.

   Nyt on sitten harkkamatsit läiskytelty pois alta ja ensi viikon keskiviikkona potkaistaan palloa ensi kerran tällä kaudella tosi mielellä. Jyskän tekonurmi toimii alustana JPS:n ja PaRin kohdatessa viime vuoden tapaan Suomen Cupin toisella kierroksella. Ottelu alkaa kello 20.15.

 -JH_

 

Turneessa mukana olleet:

Tranberg (mv), Haapanen, Heinonen, Häyrynen, Kankkunen, Salakka, Partio, Pehkonen, Hautala, Koistinen, Karjalainen, Huhtiniemi, Nissinen, Uusi-Hakala, Kujanpää

 

 


Näytä lisää uutisia