Ruotsin jääpallofinaali ja vähän muutakin

Ruotsin jääpallomestaruus ratkeaa ensi lauantaina Uppsalassa.

 

Paikalle odotetaan 25000 katsojaa. Loppuotteluun selvittivät tiensä välieristä Edsbyn ja Västerås,  Edsbyin välierävastustaja oli Uppsalan Sirius ja Västeråsilla Sandviken.  Ruotsin televisio lähetti suorina lähetyksinä suurimman osan välieräpeleistä. Sekä miesten että naisten loppuottelutkin televisioidaan. Uppsalassa oli yli 9000 katsojaa ja muilla paikkakunnillakin oltiin tyytyväisiä yleisömääriin. Harmillista oli että Sirius ei selvittänyt tietään loppuotteluun, sillä katsomot olisivat olleet tällöin ääriään myöten täynnä. 

Silmiinpistävää oli välieräpelien siisteys. Mailalla eikä mailaan hakattu,   pyrkimys pelata kovaa mutta siististi ja välttämään toistuvia pelikatkoja ( olisi erittäin suositeltavaa myös Suomen bandyliigapeleissä ). Lisäksi läpiajotilanteissa pallollisella pelaajalla oli usein mahdollisuus ilman rikettä tehdä ratkaisunsa. Ja näitä hienoja yksilösuorituksia näytettiin sitten televisiouutisissa ja muissa koosteissa. Taktista pelisilmää oli myös TV lähetysten ohjaajalla -  peli kuvattiin aina tyhjän tai katsomottoman kenttäsivun puolelta, jolloin  saatiin näkymä yleisöön ja  tapahtuman tunnelma välittyi kotikatsomoihinkin ( tässä olisi meillä petraamista ).

Kaikenkaikkiaan suomalainen jääpallokin tuntuu hengittävän paremmin. Kaiken perusta on juniorityö ja aktiiviset ihmiset, jotka jaksavat kasvattaa, kannustaa ja kouluttaa tyttöjämme ja poikiamme. Pidetään se kirkkaana mielessä.

PH

 


Näytä lisää uutisia