JPS myllytti BET:a

JPS kukisti Hippoksella pelatussa paikallispelissä Blue Eyes Teamin numeroin 5 - 0 (1 - 0). Jipsin selvästi laajempi materiaali näkyi varsinkin toisella puoliajalla, jolloin BET joutui vastaantulijan rooliin.

Ottelu alkoi salamamaalilla, kun Tuomas Uusi - Hakala rokotti BET:n toppareiden vielä totutellessa kovaan alustaa. Kliininen viimeistely alakulmaan johdatti Jipsin 1 - 0 johtoon. Mustapaitainen JPS keskittyi tarkkaan puolustuspeliin ja teräviin vastahyökkäyksiin ja siinä vähintään puolittain onnistui. Koko joukkueen puolustaminen oli organisoitua ja kotijoukkue BET oli pakotettu pelaamaan pitkää palloa. Pallonhallinta oli melko hieman BET:llä, mutta peli oli kuitenkin Toropaisten hallussa. Toisaalta Jipsin oma pelinrakentelu ei hivellyt silmiä, kun helpotkin syötöt menivät helposti vastustajan kenkiin tai sivurajasta yli. Päivän teemana ollut puolustuspeli oli kuitenkin todella hyvää maaliskuun peliksi.

Toinen puoliaika alkoi ensimmäisen kaltaisesti, kun Ville Kujanpää viimeisteli Jari Partion vedon riparin maaliin. Toisella puoliajalla peli siirtyi entistä enemmän Jipsin haltuun ja pian nähtiin myös lisämaaleja, kun Kujanpää sijoitti hallitusti Henri Raatikaisen syötön alakulmaan. 4-0 maali syntyi pitkän yhdistelmän päätteeksi, kun ylösnoussut toppari Joonas Heino pääsi syöttämään maalin eteen, josta Henri Raatikaisen oli helpohko tehtävä laittaa pallo viivan yli. Myöhäisillan viimeinen maali oli puolestaan Joel Nissistä parhaimmillaan; kaunis ja hallittu nosto reilusta 20 metristä yli hiukan vastassa olleen maalivahdin kruunasi toisen puoliajan.

Erityisen vahvasti esiintyivät mustapaidoista vasemmat laidan työkoneet Aarne Ylönen ja Veli - Matti Salakka. Toisella puoliajalla keskikentän keskelle tulleet Mikko Huhtiniemi, Jari Partio ja Joel Nissinen laittoivat hyvällä prosentilla palloja omille ja rytmittivät peli hyvin. Myös kärjessä raataneet Uusi - Hakala ja Kujanpää tekivät maaliensa lisäksi hienosti töitä ja hakivat energisesti paikkaa.

Puolustuspeli oli kaiken kaikkiaan hyvin hallussa, joskin pitkissä palloissa tuleviin kaksinkamppailuihin ja niiden voittamiseen pitää edelleen kiinnittää huomiota. Tulevaisuudessa tulee panostaa enemmän pelinavaamiseen ja tilanteen rauhoittamiseen, joka puuttui varsinkin ensimmäisen puoliajan pallollisesta pelistä täysin. JPS:llä on nyt hyvä draivi päällä niin harjoituksissa kuin muissakin tapahtumissa ja tästä on todella hyvä jatkaa. Seuraavana koitoksena on JJK:n a-nuoret, joita vastaan pelataan harjoituspeli lauantaina 21.3 Vehkalammella alkaen klo 17.00

JPS: Tranberg, Linjala, Häyrynen, Tikkanen, Lamberg; Heinonen, Pehkonen, Hanhela, Salakka, Noronen; Uusi - Hakala. Viinikainen, Haapanen, Heino, Ahokas, Sopanen, Partio, Huhtiniemi, Jokinen, Nissinen, Ylönen, Raatikainen, Karjalainen ja Kujanpää