Futsal, Äänekoski 17.1.

Pelimiehet - JPS 0-4 (0-3)

JPS - MultiAnts 2-2 (1-1)

  Auringon pikkuhiljaa noustessaan täyteen kirkkauteensa ja pakkasen hipoessa vanhoja kunnon pakkaslukemia starttasi JPS:n futsal-osasto matkansa kohti Äänekoskea. Hyviä otteita läpi sarjan esittänyt nippu lähti tietysti kovin odotuksin haasteita kohti. Eikä pettymään juuri päästykään, hunajaa lapioitiin mukavan kokoisilla lusikoilla. Voitto ja tasuri tyydyttivät varmasti kaikkia mukana olleita. Näin asetelmat viimeiseen turnaukseen pysyivät hyvinä ja JPS taisteleekin realistisesti aivan divisioonan kärkisijoista.

 Ensimmäisen ottelun parhainta antia oli joukkueen yhtenäinen onnistuminen. Peli oli alusta asti täydessä kontrollissa, palloa pyöritettiin mieheltä toiselle ja tarvittavat verkon heilutukset tehtiin kunniakkaasti. Myös oman päädyn pysyminen puhtaana oli hieno bonus. Vellu Tranberg ei edes paraatipelastuksia päässyt esittämään puolustuksen kovuuden ja järjestelmällisyyden vuoksi. Myös maalivastuu jakautui neljälle eri kaverille. Hedelmiä pääsivät maistamaan Jukka Hanhela, Ossi Heinonen, Jarkko Haapanen sekä Jukka Hautala.

 Jälkimmäinen koitos Multian muurahaisia vastaan ei mennytkään enää aivan käsikirjoituksen mukaan. Ensimmäisen puoliajan ehdoton hahmo oli kapteenin nauhaa kantava Esko Häyrynen, joka syöksi kaksi komeaa maalia. Ensin upea liippaus-pusku puolustajan ja maalivahdin katsoessa huuli pyöreänä vierestä. Seuraava hassutus meni kantapääkisulla kahden tolpan kautta sisään, ainoana miinuksena se, että maali merkittiin vastustajan sarakkeeseen.

 Ensimmäisen ottelun kaltaista järjestelmällistä peliä jouduttiin odottelemaan pitkälle toiselle puoliajalle. Vastustajan kova prässäys ja nuoruuden into lisättynä oman liikkeen väsymisen kanssa ei ole hyvä yhdistelmä. Onneksi aikalisän aikana läpikäyty pika-analyysi siihen mitä pitää äkkiä muuttaa toi tulosta. Veräjä-vastuun ottanut Marko Viinikainen nostettiin pelinpyörittäjäksi, niin sanotuksi kolmanneksi puolustajaksi keskiympyrään. Pitkän painostusjakson päätteeksi takaa-ajoasemaan ajautunut toropaislauma värkkäsi tasoituksen Joel "Jolo" Nissisen sijoituksella tyhjään häkkiin. Viimeisen viidentoista sekunnin aikana voittomaali oli myös hyvin lähellä, mutta laukauksien eteen löytyi aina joku valkopaitainen. Yhtä kaikki hyvä neljän pisteen "vieraskiertue". 


Näytä lisää uutisia