Alanen JPS:n kuntovalmentajaksi

JPS on vahvistanut organisaatiotaan ja valmennusosaamistaan, kun fysioterapeutti (amk) Aki - Matti Alasen (29) kanssa on sovittu fysiikkavalmennuksen hoitamisesta. Alanen on tehnyt ohjelmia jo joulukuusta saakka joukkueen käyttöön, mutta lopullinen sopimus tehtiin nyt.

Myös personal trainerin tittelin omaava Alanen opiskelee liikuntatieteellisessä fysioterapian opettajaksi ja lähtee uuteen haasteeseen täynnä intoa: "Joukkue on motivoituneen oloinen ja saan samalla kehitettyä omaa ammattitaitoa". 

Alasen rooli on koko kauden kattavan kunto-ohjelman tekeminen sekä pelaajien henkilökohtaisten ominaisuuksien kehittämisen suunnittelu. "Harjoitus- ja ottelukausi jaetaan selkeästi osiin eri osa-alueiden harjoittelun osalta. Saadaan kehitys optimaaliseksi ja joukkue on valmis kun pelit alkavat", kiteyttää Alanen kokonaissuunnitelmaa.

Parhaillaan JPS tekee Alasen laatimia testejä, ja niiden pohjalta harjoittelua lähdetäänkin rakentamaan. "Kuntotestien tulosten ja pelaajien omien tavoitteiden pohjalta rakennetaan fyysisen harjoittelun suunnitelmat ja ohjelmat. Mahdollisesti pienemmissä ryhmissä tapahtuvaa harjoittelua luvassa, tavoitteena tukea jokaisen pelaajan kehitystä mahdollisimman hyvin."

Lähinnä yksilövalmennusta, mutta myös Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueen kanssa työtä tehnyt Alanen painottaa kuitenkin sitä, että kehitys on nyt pelaajista itsestään kiinni. Siihen on nyt joukkueen puolesta luotu loistava mahdollisuus ja ne jotka haluavat kehittää itseään, voivat sen tehdä suunniteltujen ohjelmien kautta.

Tulevan päävalmentajan kanssa yhteistyö tulee olemaan myös iso osa fysiikkavalmentajan roolia. Neuvotteluja uudesta päävalmentajasta käydään tälläkin hetkellä.

-JJ-


Näytä lisää uutisia