Arki-iltana Mikkelissä

Bandy-liigan uusi sarjajärjestelmä sekoittaa tehokkaasti kaikkia muita jääpallosarjoja ja vapaita viikonloppuja sarjapeleille on vaikea löytää. Nytkin B-nuorten runkosarjan ottelu oli ajoitettu keskiviikolle 7.1.2009. Sää oli varsin kipakka: pakkasta vajaa 15 astetta, mutta onneksi tuulta ei ollut nimeksikään. Matkalla tuprautteli hetkittäin jopa luntakin, mutta Hänskissä oli poutainen keli. Vakiokokoonpanosta olivat poissaAapo ja  Pekkosen Juha, joka on edelleen sairaalassa ja toipuu Veiterä-pelissä loukkaamansa jalan leikkauksesta. Nuoremmista oli apuina normaaliin tapaan muutama ysinelonen (Pude, Oula ja Juho) sekä ysiviitosista Aku ja Tuke.

Peli alkoi varovaisesti tunnustellen ja tavallaan sellaisena se jatkuikin. Tai ei ehkä varovaisena vaan hyvin puolustaen: tosi hyviä maalipaikkoja kummassakin päässä oli melko vähän. Jipsi piti paljon palloa ja siirteli sitä ajoittain erittäinkin maltillisesti ja onnistuneesti. Maaleja ei vaan herunut, vaikka puolikenttäänkin sai tulla melko vapaasti. Tai herui nyt yksi ja tauolla johdimme 0 - 1.

Toinen jakso jatkui muuten samoissa merkeissä, mutta kotijoukkue nosti karvaustaan ja hyökkäysten käynnistelymme vaikeutui olennaisesti. Kampparit painoi päälle hetkittäin melko reippaastikin! Sumppu kummankin maalin edessä oli kuitenkin lähes läpipääsemätön. Jipsi onnistui kuitenkin vielä kerran ja viisi minuuttia ennen loppuvihellystä johto oli 0-2 (Joni teki molemmat maalit). Sitten tuli kaikkien ihmemaalien äiti: vapaalyönti sivurajalta muutti mikkeliläispelaajan mailan varresta suuntaa ja pomppasi korkeassa kaaressa Jipsin maalin ylänurkkaan hyvin pelanneen mutta nyt voimattoman Oulan ihan sormien edestä. Kerrassaan erikoinen maali!! Kumpikin joukkue osui kertaalleen maalin kehyksiin ja kulmia vedettiin urakalla: Jipsi 13 ja Kampparit 10, mutta noista vain tasoittava 2 - 2 maali. Lopputulos oli siis 2 - 2 (0 - 1)

Jännitys siis säilyy tai oikeastaan tihenee vaan...