JPS - Akilles 17.2.2024 kilpailuvaliokunnan päätös ja tapahtumien kulku

Suomen Jääpalloliiton kilpailuvaliokunta on käsitellyt Miesten Bandyliigan ylemmän jatkosarjan ottelua JPS-Akilles, joka oli ohjelmassa 17.2.2024, mutta lopulta jäi pelaamatta. JPS voittaa ottelun 5-0.

Kilpailuvaliokunta on päättänyt, että Akilleen katsotaan luovuttaneen ottelun ja JPS tuomitaan ottelun voittajaksi lukemin 5-0.

Jatkotoimista ja sanktioista päättää myöhemmin joko Suomen Jääpalloliiton hallitus tai vaihtoehtoisesti Suomen Jääpalloliiton kurinpitolautakunta.

Koko päätös on luettavissa osoitteessa https://www.finbandy.fi/fi/jpslle-tuomittiin-luovutusvoitto/

JPS:n näkökulma lauantain 17.2. tapahtumiin:

Kello 10:42 JPS sai tiedon Viitaniemen jään ongelmista. Joukkueenjohtajalla tieto oli klo 10:53. Akillesta informoitiin asiasta ensimmäisen kerran klo 11:01, tuomareita klo 11:11 ja Jääpalloliittoa klo 11:28. Alusta asti oli selvää, että pelin siirtäminen toiseen päivään on erittäin vaikeaa. Pelin siirtäminen myöhempään kellonaikaan oli loogisin vaihtoehto, se mahdollistaisi Bandyliigan jatko-ohjelman toteutumisen suunnitellusti. Selvää oli myös, että kenttää ei saada kuntoon klo 15 mennessä, joka oli alkuperäinen ajankohta pelille.

JPS:n ja Akilleen viralliset yhteyshenkilöt keskustelivat tilanteesta puhelimitse päivän aikana seitsemän kertaa. Lisäksi tekstiviestitse vahvistettiin mm. muutettu peliaikataulu. Akilleen joukkueenjohtoa informoitiin koko päivän ajan aikatauluista ja kentän kunnosta sitä mukaa, kun uutta tietoa oli käytettävissä. Tarkempi tapahtumien kulku JPS:n näkökulmasta on kirjattu aikajanalle, joka on välitetty asianosaisille lauantai-iltana. Keskusteluissa joukkueiden yhteyshenkilöiden välillä vallitsi ystävällinen ja rauhallinen ilmapiiri, haasteellisesta tilanteesta huolimatta.

Kello 12 Viitaniemessä pidettiin palaveri yhdessä kenttähenkilökunnan kanssa, jossa selvisi, että klo 19 pelaaminen on todennäköisesti mahdollista. Operaation onnistumista ei voitu vielä vahvistaa 100% varmuudella, koska olosuhteet kentänhoidon suhteen olivat haastavat. Kenttähenkilökunta arvioi kentän pelikelpoisuuden olevan kuitenkin huomattavasti todennäköisempää, kuin että se ei sitä olisi.

Tuomareiden ohje oli, että kentällä pidetään palaveri klo 14, jolloin tilanne tarkistetaan. Sääntöjen mukaan kentän kunto tarkistetaan vähintään tunti ennen peliä. Kello 14 tuomaripalaverissa (Akilles ei paikalla) uudeksi peliajaksi sovittiin klo 19. Lisäksi sovittiin, että tilanne varmistetaan vielä klo 17. Akilleen joukkueenjohto hyväksyi kirjallisesti viestikuittauksella muuttuneen otteluaikataulun sekä uuden tuomaripalaverin ajankohdan. Tuomariston, sekä molempien joukkueiden ja liiton hyväksymä suunnitelma perustui kenttähenkilökunnan antamaan arvioon pelikentän kunnostamiseen tarvittavasta ajasta.

Kello 17:00 kentällä pidettiin palaveri sovitusti. Paikalla tuomarit ja JPS:n edustus. Akilles ei ollut paikalla. Kenttä tarkistettiin huolellisesti ja 17:30 tuomaristo totesi, että kentällä voidaan pelata. Akillesta tiedotettiin asiasta. Kenttämestaria ja kenttähenkilökuntaa kiiteltiin vuolaasti hienosta työstä.

Kello 19:00 JPS oli jäällä valmiina pelaamaan. Akilles ei ollut paikalla. Tuomaristo vihelsi pilliin.

Viitaniemen kenttähenkilökunta ansaitsee isot kiitokset, aivan mahtavaa työtä heiltä jään saamiseksi pelikuntoon.

Lopuksi vielä kiitos Akilleen yhteyshenkilölle. Meidän näkökulmastamme arvioituna viestintä välillämme oli toimivaa ja asiallista.

Eteenpäin katsoen,

JPS Ry


Näytä lisää uutisia