Opettavainen viikonloppu Viitaniemessä

Viikonloppuna joulukuun 20.-21. armon vuonna 2008 Jipsin B-nuorilla oli kaksi kotiottelua: lauantaina ensin Kamppareita ja sitten sunnuntaina Veiterää vastaan. Mikkeliläiset veivät pisteet numeroin 2 -5 (1-4) ja lappeenrantalaiset 0-14 (0-1).

Lauantain peli oli kuten tuloksesta näkyy melko tasainen. Jo ensimmäisellä jaksollakin pysyimme ihan mukavasti vieraiden vauhdissa, mutta muutama kohtalokas kömmähdys mahdollisti vieraiden johdon. Toista jaksoa hallitsimme selvästi, mutta Kampparien puolustusta ei juurikaan saatu horjutettua ja kauden toinen tappio oli tosiasia. Joukkueesta puuttuivat Jori ja Mikko eli ehkä juuri sen verran olimme jäljessä.

Sunnuntain peliin lähtökohta olikin kertaluokkaa hankalampi: vastustajan joukkue vilisi maajoukkuemiehiä ja kaikki olivat 92 syntyneitä. Omasta joukkueesta Mikko palasi riviin toipilaana, mutta Joni puolestaan oli sivussa selkävaivaisena. Joukkuetta oli täydentämässä C:stä neljä poikaa kuten lauantainakin. Ensimmäisen jakson ajan kentällä oli pari senttiä lunta ja Terho napsi hyviä koppeja. Jipsillä oli joka pari tuhannen taalan paikkaa, mutta palloa ei saatu edes tyhjään maaliin. Tauolle siis hyvin tasaisissa merkeissä. Lumisade oli kuitenkin lakannut ja erien välissä kenttä jäädytettiin. Lisäksi Mikko loukkasi kätensä 1. jaksolla eikä pelannut enää tauon jälkeen. Sitten alkoikin kylmä kyyti: kerta toisensa jälkeen nopeat ja suurikoiset lappeenrantalaiset vyöryivät maalillemme. Jipsin pojat olivat aika aseettomia.