JPS tarjoili PK-37:lle kylmän suihkun Viitaniemen illassa

Kotijoukkue pelasi kautensa parasta jalkapalloa ja ratkaisi ottelun ensimmäisen puoliajan nopeilla maaleilla.

Perjantai-Illan koitoksesta ei jännitettä puuttunut. Iisalmelaiset ovat viime vuosina osoittautuneet JPS:lle vaikeaksi vastustajaksi ja kotijoukkueen silmissä siinsi edellisen ottelun tappion nollaaminen PK-37:n kustannuksella. JPS:sän alkukausi on ollut ailahteleva kolmen pelatun ottelun jälkeen voiton, tasapelin ja tappion myötä ja vierailijat puolestaan tulivat otteluun nousujohtoisessa kunnossa voitettuaan kaksi edellistä otteluaan.

JPS:sän paluu voittojen tielle näytti todennäköiseltä jo ottelun ensitahdeista alkaen. Punanuttujen kauden tavaramerkiksi muodostunut eläimellinen prässi pakotti vastustajan virheisiin syvällä heidän puolustuspäässään. Vastapainoksi vastustajan puolustusta onnistuttiin haavoittamaan myös pallonhallinnan kautta murtautumisilla. Kotijoukkue onnistui luomaan useita huippu tekopaikkoja mutta viimeistelyn tehokkuus jäi ottelun alussa uupumaan.

Reilun parinkymmenen minuutin jälkeen alkoi kuitenkin tapahtua. Matti Vähäpesolan liikkeet olivat liian nopeita ja puolustajan rike boksin sisällä vei pallon 11 metriin. Pallon taakse asettui huimaa alkukautta pelaava Joni Rintatalo eikä mies epäonnistunut vaan toi kotijoukkueelle johdon. Maalikimara sai jatkoa jo muutaman minuutin kuluttua edellisestä, kun huippuottelua pelannut Samuel Arponen onnistui maalinteossa. Ja vain minuuttia myöhemmin ensimmäisen maalin kaksikko oli jälleen asialla. Tällä kertaa Rintatalo tarjoili ja Vähäpesola maalasi. Ensimmäisen puoliajan kylvetyksen kruunasi vielä Jani Rinta-Halkolaloukkaantumisen jälkeen paluun tehneen Atte Luukisen syötöstä.

Toiselle puoliajalle tultaessa pelin juoni seurasi tuttua käsikirjoitusta ja kotijoukkue loi paikkoja rakentelun ja prässin avulla. Vasemman laidan murtautuminen toi vakuuttavasti pelanneelle Luukiselle tilaa boksiin mutta viimeinen syöttö päätyi vastustajan jalkaan ja Arponen oli päästä paikkaan vastustajan harhasyötön myötä, mutta maalivahdin oivallinen vastaantulo pelasti vierailijat. Toisella puoli ajalla Kalle Ojala tarjoili useamman paikan oikealta laidaltaan mutta pallot eivät löytäneet tietään vastustajan verkkoon.

Toisella puoliajalla vastustaja onnistui kuitenkin petraamaan peliään mutta hetkittäiset hallinta jaksot eivät todellisesti uhanneet kotijoukkueen maalia. Eetu Lindfors kuitenkin pääsi näyttämään osaamistaan yleisölle ja teki tarvittavat torjunnat varmasti. Yleisesti ottaen koko puolustuslinja pelasi erinomaisen ottelun. Vahvan esityksen myötä JPS pystyi suorittamaan vaihtoja jo pelin aikaisessa vaiheessa ja myös debytanteille annettiin vastuuta. Juuso Eteläpää esiintyi ensipelissään edukseen keskikentän dynamona ja Joona Salopäästettiin irti hyökkäyksessä.

Ottelun loppuminuuteilla vierailijat saivat muutamat erikoistilanteet ja hieman painetta mutta suurta uhkaa ei syntynyt. Myös kotijoukkueen suurin kiima vastustajan maalia kohtaan oli hiipunut ja ensimmäisen puoliajan maalit osoittautuivat myös viimeisiksi. JPS voitti ottelun suvereenin esityksen jälkeen lukemin 4–0.

Päävalmentaja Purokuru oli mielissään ottelusta kokonaisuutena.

-Kyllä tämän täytyy olla tämän kauden paras ja ehjin esitys, ja mihin paikkaan se tulikaan. Halusimme todella näyttää viime viikon fiaskon jälkeen, että keitä me olemme ja mistä meidät on tehty. Joka jätkä voitti tänään kaksin kamppailut ja se oli yksi avain voittoon. Toki kun tehdään neljä kaappia, niin hyökkäys on toiminut mutta pakko nostaa hattua puolustuslinjan älyttömälle esitykselle.

Purokuru pohti myös seuraavaa kamppailua.

-Viikon päästä on sitten taas derbyä tarjolla ja jos tätä peliä esitetään, niin vahvoilla ollaan. Toki jos jotain halutaan petrata ensiviikkoon niin maalintekoa.

JPS perhe kiittää otteluisäntä Proud Mary Pubia sekä Robert’s Coffeeta yhteistyöstä ottelutapahtuman järjestämisessä. Kiitokset kuuluvat myös vierailija PK-37:lle sekä erityisesti Viitaniemen Monttuun jälleen saapuneille faneille. Seuraavan kerran Punanutut ovat nähtävissä tosi toimissa perjantaina 26.5. kello 19.00, kun he matkaavat Blackbirdin vieraiksi. Seuraava kotiottelu on puolestaan lauantaina 3.6. kello 17.30,kun Monttuun saapuu AFC Keltik. Tervetuloa molempiin koitoksiin kannustamaan JPS voittoihin.