Jalkapallokauden ensimmäinen derby Comets Parkilla

Keltinmäen ryöstöretken saalis jäi vaisuksi Komeettojen voittaessa 3-2.

Kauden ensimmäiseen derbyyn tultaessa molemmilla joukkueilla oli takataskussa voitto ja tasapeli. Neljän pisteen turvin molemmat joukkueet tavoittelivat mahdollisen täyden pistepotin kautta sarjan kärkisijoja. Aurinkoinen perjantai-ilta, Comets Parkin huippu olosuhteet ja hiljalleen paikalle lipuneet katsojat loivat derbylle oivalliset puitteet.

Ottelun alkuminuutit olivat isäntien hallinnassa ja paras paikka syntyi  reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun oikean laidan keskitys tippui takatolpalle mutta Punanuttujen maalivahti Henri Keteli venytti itsensä pallon tielle. Kotijoukkue pääsi vielä hetkeä myöhemmin vetopaikalle mutta puolustus ehti laukauksen ja maalin väliin.

Ottelun hallinta kuitenkin hiljalleen siirtyi vieraille, pitkälti JPS:sän Tony Naskalin esitysten kautta. Hänen edesottamukset näkyivät kentän molemmilla puoliskoilla ja hän pakotti pelillään vastustajan myös rikkeisiin. Pallonhallinta toi lopulta myös painetta kotijoukkueen päätyyn ja paineistus toi nopeasti tulosta. Kulmapotkun jälkitilanteessa nopeimpana paikalla oli Joni Rintatalo, joka nosti tilanteesta kauden maalimääränsä kolmeen ja vei JPS:sän johtoon.

Kuuluisat maalin jälkeiset viisi minuuttia olivat kuitenkin liikaa JPS:lle ja kotijoukkue pääsi rokottamaan liian nopeasti. Komeettojen Akusti Rinne käytti erinomaisesti hyödykseen JPS:n puolustuslinjan hetkellisen epäröinnin ja tasoitti ottelun, myönnettäköön, upealla vedolla. Tasoituksen jälkeen ottelun hallinta siirtyi taas JPS:lle mutta kotijoukkue kuitenkin onnistui seuraavana maalinteossa. Noin kymmenen minuuttia ennen puoliajan päätöstä vaaraton tilanne johti maaliin. Harhasyötön jäljiltä Komeetat pääsi vetopaikkaan, jonka Keteli vielä selvitti, mutta paluupallon perässä oli nälkäisimpänä Komeettojen Olli Sormunen

JPS vielä paineisti ensimmäisen puoliskon lopussa ja Samuel Arposen kaksi keskitystä löysivät omat pelaajat mutta palloja ei saatu verkkoon. Ottelutapahtumiltaan sekavan ensimmäisen puoliajan jälkeen Komeetat johti ottelua 2-1.

Toiselle puoliajalle tultaessa JPS aloitti vahvasti. Vain viiden minuutin pelin jälkeen prässipelaaminen tuotti tulosta ja Arponen pääsi maalivahdin kanssa nokikkain. Arponen ei tästä paikasta erehtynyt vaan tasoitti ottelun. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä kunnes reilun tunnin kohdalla Komeettojen nopea vastahyökkäys yllätti JPS:sän ja Toni Nousiainen kuittasi kotijoukkueelle 3-2 johdon.

Jahtaajan roolissa JPS onnistui luomaan muutamia hyviä tekopaikkoja. Puoliajalla irti päästetty Sharp Räsänen pääsi puskemaan takatolpalta kohti puoliavointa maalia, mutta pallo suuntautui sivuverkkoon ja Matti Vähäpesola pääsi vetopaikalle boksin sisällä, mutta vedon voima jäi osittain jalkaviidakkoon. Ottelun lopun paras paikka aukeni kuitenkin noin viisi minuuttia ennen loppua kun Vähäpesola pääsi erinomaisen haltuunoton jäljiltä kasvotusten maalivahdin kanssa. Vikkeläkinttuinen kärkimies näytti jo kiertäneen torjujan mutta Severi Ikäheimo käsineen nappasi pallon ja esti maalin.

Loppuminuuteilla JPS onnistui luomaan painetta mutta kulmapotkuja ja keskityksiä lähemmäs he eivät päässeet. Komeetat veivät kaikki kolme pistettä 3-2 voitolla.

Päävalmentaja Purokuru oli mietteliäs ja harmissään pelin jälkeen.

- Nyt oli kyllä heikko esitys. Olimme aivan liian malttamattomia pelissä ja unohdimme helpot ratkaisut. Pelit harvoin ratkaistaan suoraan syvältä omalta kenttäpuoliskolta. Meidän pitää jatkossa paremmin malttaa tehdä helppoja ratkaisuja. Vastustaja ansaitsi voiton tänään meitä enemmän.

JPS perhe kiittää Komeettoja tunnelmallisesta ottelutapahtumasta ja kiittää suuresti myös paikalle saapuneita JPS-faneja kannatuksesta. Seuraava ottelu on kotiottelu Viitaniemen montussa 19.5. kello 19.00, jolloin vastaan asettuu Iisalmen PK-37. Tervetuloa kannustamaan Punaiset voittoon.