Futsal, Saarijärvi 20.12.

FS CAMU - JPS 1-7 (0-4)

JPS - Souls AC 9-5 (4-4)

Vajaamiehinen toropaislauma pääsi ihmettelemään miten mualaiset osaavat, kun lähtivät pelaamaan ilmeisen uuteen Saarijärven Monitoimihalliin. Hienot olivat puitteet ja mielelläänhän sitä tuolla pelaamassa kävisi jatkossakin, vaikka kilometrejä kertyisikin Ispin valkoiseen vaaraan Huhtaharjun reissua enemmän. Normaalisti yhdeksällä miehellä turnauksissa esiintyvä JPS sai tänään raavittua kasaan ainoastaan kuusi kenttäpelaajaa maalivahdin lisäksi, joten minuutteja oli ainakin kaikille tiedossa riittämiin.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui  viime kaudella sarjaporrasta ylempänä pelannut FS CAMU. Alusta alkaen oli selvää, että tänään nuorekas into oli väkevämpi voimavara kuin kokemuksen tuoma kankeus. 7-1 (4-0) päättyneen ottelun kulkua ennakoi Kuopiosta joulunviettoon saapunut Veli-Matti Lappi osuen heti ensiminuuteilla. CAMU:n annettiin pitää palloa enemmän, mutta heidän rauhallinen tempo tuntui sopivan liiveihin sonnustautuneelle palloseuralla kuin nappi otsaan. Puollustus katkoi oivasti, maalivahti torjui erinomaisesti ja kun hyökkäyskin onnistui riittävästi, niin tuloksena olikin tasapainoisin ottelu tämän kauden futsal-sarjassa. Edes heti toisen puoliajan alkuun tullut kavennusmaali ei hätkähdyttänyt tavallisesti helposti jähmettyviä toropaisia, vaan oma mylly jauhoi komean voiton.

Toisesta ottelusta Souls AC:ta vastaan ei tietenkään voitu tavoitella mitään muuta kuin täyttä pistepottia, vaikka kokoonpano oheni maalitykki Vellun joutuessa jättämään pelit kesken jo ensimmäisen pelin loppupuolella. Voittohan sieltä tippui 9-5 (4-4) vaikka ottelu ei ihan suunnitelmien mukaan mennytkään. Peli alkoi loistavasti, kun tehokkaimpiin tänään kuulunut Sampo Pehkonen osui n. kuuden sekunnin jälkeen, vaikka  vastustaja voitti teikkauksessa aloituksen itselleen! Heti perään tulleen 2-0 johtomaalin jälkeen selkä suoristui ja Souls pääsi erinomaisessa vireessä olleen hyökkääjänsä toimesta mukaan peliin. Vaikka tauolla kaikki puhaltivat pää punaisena, oli päätös yhteinen, että kotiin ei olisi menemistä ilman toista voittoa. Vastustaja heitti vielä kylmää vettä niskaan menemällä johtoon, mutta lopussa kädet nosti kuitenkin ilmaan mustapaidat Pehkosen ja kerrankin viimeistelyssä onnistuneen Esko Häyrysen tehoillessa toisen puoliajan lopussa.

Kaikenkaikkiaan erittäin onnistuneet lauantaihöntsät. JPS:n Futsaljaoston joukkueenjohtaja-pelaajavalmentaja Jakko "parta-Jarkko" Haapanen loihti taktiikan, jossa jokaisen kentällä käyneen oli helppo onnistua. Kaikki saivat merkinnän maalisarakkeeseensa vähintään kertaalleen ja mm. Sampo Pehkonen 3+5, Esko Häyrynen 5+3, Ossi Heinonen 4+jotain ja Ismo Kankkunen 1+4 voivat olla varmoja, että vastaavia tehoja ei enää tämän talven aikana kuulu. Ainoa harmittamaan jäänyt asia oli, että maalissa hienosti esiintyneeltä Matti Tervota "vietiin" hänen tekemä maali. Loistava käsistäpotku kaartoi jälkimmäisessä pelissä hölmistyneenä palloa seuranneiden pelaaien yli ja sujahti suoraan maaliin. Kyseessä oli kuitenkin maaliheitto, joten syntynyttä maalia ei luonnollisesti hyväksytty, mutta älä Matti masennu - me kyllä muistamme! :)