Miesten jalkapalloedustus kohtasi kotiottelussa Niemisen Urheilijat

Tärkeät viime hetken maalit toivat JPS:lle täydet pisteet Viitaniemen montun jännitysnäytelmässä.

Edellisen viikon kotimontun pettymys antoi otteluun selkeät lähtökohdat. Vain ja ainoastaan kolme pistettä oli punaisten kiikarissa. Kotijoukkue lähti otteluun jälleen täydellä kokoonpanolla ja taattua laatua jäi myös vaihtopenkin puolelle. 

Heti ensihetkistä alkaen ottelun askelmerkit olivat selvät. Vastustaja luotti pelissään pitkälti kohdepelaamiseen ja pitkiin avauksiin, mikä osaltaan hankaloitti kotijoukkueen pelaamista. Vastustajan pelityylin myötä JPS:n iso syömähammas eli aggressiivinen prässipelaaminen hankaloitui ja vaarallisten tekopaikkojen syntyminen vaikeutui. Toisaalta tilanne myös suosi punanuttuja, jotka pääsivät keskikentän hallinnan kautta pitkälti määrittelemään pelitapahtumia. 

Rakentelun kautta kotijoukkue pyrki murtautumaan keskityspaikkoihin laitoja pitkin ja noin vartin pelin jälkeen Kalle Ojala pääsi lähietäisyydeltä jatkamaan keskitystä kohti maalia, mutta vain ylärima pelasti vierailijat takaiskulta. Noin puolen tunnin kohdalla kotijoukkue kuitenkin osui maalipuiden väliin. Pitkän rajaheiton jälkitilanteesta pallo pomppi boksin rajan tuntumaan ja näistä paikoista Samuel Arponen harvoin epäonnistuu. Vuorenvarma sijoitus maalin takakulmaan toi JPS:lle ansaitun johdon.

Vierasjoukkue pääsi vielä hieman ennen puoliaikavihellystä nokikkain maalivahdin kanssa mutta muutenkin vakuuttavasti tolppien välissä esiintynyt Henri Keteli venytti itsensä pallon eteen. Muuten kotijoukkueen puolustuslinja kuitenkin kesti vastustajan koetukset ilman sydämen tykytyksiä. Erityismaininta sanottakoon kapteenin nauhaa kantaneelle Riki Kuuselalle, joka topparin tontilla piti vastustajan kohdepelaajan takataskussaan.

Edellisen ottelun tavoin ottelun voimasuhteet ja tapahtumat muuttuivat toisella puoliajalla. JPS hieman muutti pelitapaansa ja miehitti keskikenttää aiempaa enemmän ja hyökkäsi entistä vahvemmin laitojen kautta. Pallonhallinnasta huolimatta vaarallisille paikoille ei ensimmäisen puoliajan tavoin enää päästy. Tilannetta ei myöskään auttanut se, että vastustaja alkoi pikkuhiljaa päästä mukaan peliin.

Vaikka puolustuslinjan peli toimi, niin kotijoukkueen päänvaivana olivat pitkien pallojen jälkeiset kakkospallot, jotka alkoivat varsinkin toisella jaksolla tippua yhä useammin vierailijoille. Vartti ennen päätösvihellystä paineistus lopulta tuotti vierailijoiden kannalta toivotun tuloksen, kun NiemU:n Roni Laukkanen lanasi kulmatilanteesta pallon maaliin. Osuma käänsi ottelun hetkellisesti vahvasti vierailijoiden haltuun ja täystyrmäys oli lähellä. Tällä kertaa ylärima oli kuitenkin kotijoukkueen puolella. 

Pian tämän jälkeen kotijoukkue kuitenkin pääsi peliin mukaan päävalmentaja Lenni Purokurun tekemien muutosten kautta. Topparin tontilla vahvasti esiintynyt pallotaituri Tony Naskali nostettiin keskikentän pohjalle ja Julius Huuskon sisääntulo toi puolustuslinjaan tarvittavaa rauhaa ja lujuutta. Muutokset kantoivat lopulta hedelmää, kun Kalle Ojalan oikeanlaidan matala keskitys löysi tiensä Joni Rintatalon lapikkaaseen ja takavasara toi jyväskyläläisille maalin. Ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin sama kaksikko kruunasi ottelun lähes identtisellä osumalla. Jälkimmäisestä maalista on pakko mainita erinomainen vastustajan prässin purku sekä juoksuvoimaisen Ojalan älytön esityö. Kahden maalin etumatkan turvin JPS pystyi pelaamaan loppuajan melko paineettomassa tilassa ja nauttia kotiyleisön kannustuksesta.

Päävalmentaja Purokuru löysi pelistä paljon hyvää mutta myös parantamisen kohteita.

-No kova ottelu ja oli kyllä tärkeät ja lopulta ansaitut kolme pistettä, vaikka vähän kiven alla olivatkin. Vastustajan pelityyli kyllä omalla tavallaan haastoi meitä ja suoriuduttiin aivan hyvin. Toki tuo noin tunnin kohdalla jälleen alkanut hyytyminen mietityttää. 

Maalit olivat erityisesti käskyttäjän mieleen ja hän toivoo samaa myös seuraavassa pelissä.

-Toisen puoliajan maalit olivat kyllä juuri sitä mitä haetaan. Isolla kentällä meidän vahvuuksiamme ovat jalkavat laiturit ja hyvä viimeistely boksissa. Kaikki liikkeet näissä maaleissa olivat juuri sellaisia kuin olemme treenanneet. Toivottavasti myös löytyy samaa liikettä Komeettoja vastaan ensi viikolla. Siitä kyllä tulee kova ja luultavasti hieman erilainen ottelu.

-Siis ottelun tapahtumien osalta erilainen mutta toivottavasti ei lopputuloksen kannalta, Purokuru lisää. 

JPS perhe jälleen kiittää yhteistyökumppaneitaan ja kannattajiaan onnistuneesta ottelutapahtumasta. Seuraavan kerran JPS on tositoimissa Comet’s Parkilla perjantaina 12.5. kello 19.00 vieraspelissä Komeettoja vastaan. 

Kotipelitunnelmaa Viitaniemen montussa on taas tarjolla perjantaina 19.5. kello 19.00 kun PK-37 Iisalmesta saapuu vierailulle Jyväskylään. Tervetuloa kannustamaan JPS voittoon.


Näytä lisää uutisia