Jääpallokauden päättäjäiset 18.4.2023

JPS ry ja JPS Juniorit ry viettivät yhteisiä jääpallokauden päättäjäisiä Kuokkalan koulun auditoriossa ja ruokalassa tiistaina 18.4.2023.

Paikalle kokoontui kaikkiaan noin 150 jääpallon ystävää; niin Bandyliigan kuin juniorijoukkueidenkin pelaajat, valmentajat ja toimihenkilöt sekä muu taustatuki, sekä molempien seurojen johtokuntien väki.

Tilaisuudessa seurojen puheenjohtajat Eino Leisimo ja Jan Schrey kävivät läpi kulunutta kautta, jonka jälkeen siirryttiin joukkueittain kauden läpikäyntiin ja palkitsemisiin. Lopuksi herkuteltiin kakkukahveilla.

JPS-seurat kiittävät lämpimästi kaikkia kauden 2022-23 läpiviemiseen osallistuneita. Valmentajat, joukkueenjohtajat, muut joukkueiden toimihenkilöt, ja mitä nuoremmista pelaajista on kyse, sitä suuremmassa roolissa ovat myös äidit, isät ja muut läheiset jotka mahdollistavat lasten ja nuorten harrastamisen ja kantavat kortensa kekoon omalta osaltaan esim. talkoohommissa. Kiitämme myös toimintaamme tukeneita sponsoreita.

Palkitut pelaajat

Jääpallokoulu

JPS Juniorien jääpallokoulussa oli mukana päättyneellä kaudella 10-15 pelaajaa, ja kauden mittaan osa siirtyi jo U10-ikäluokkaan. Kaikille jääpallokoululaisille jaettiin osallistumisesta diplomit.

Jääpallokoululaisista vain osa ehti kiireiltään paikalle päättäjäisiin.

Kustakin juniorijoukkueesta palkittiin kolme pelaajaa:

U10

Spirit: Topi Pentinniemi

Rookie: Eemil Kautto

MVP: Helinä Wannas

Helinä Wannas ja Topi Pentinniemi

U12

Spirit: Mikke Sulasalmi

Rookie: Aake Herranen

MVP:  Jesse Laurinmaa

Jesse Laurinmaa, Mikke Sulasalmi ja Aake Herranen

U14 

Taistelija: Niilo Närhi

Ratkaisija: Aapo Teiskonen

MVP: Joel Laurinmaa

Niilo Närhi, Joel Laurinmaa ja Aapo Teiskonen

U18 

Taistelija: Niko Nikunen

Ratkaisija: Tarmo Ässämäki

MVP: Atte Niiranen

Atte Niiranen ja Niko Nikunen

U21 

MVP: Tuukka Ässämäki

Vuoden runkopelaaja: Atte Niiranen

P19 maajoukkueen MVP tunnuspalkinto: Toni Ässämäki

Toni Ässämäki, Tuukka Ässämäki ja Atte Niiranen


Bandyliiga

Vuoden kehittynein pelaaja: Akseli Uotinen

Vuoden joukkuepelaaja: Topi Pesonen

MVP: Tuukka Ässämäki

Tuukka Ässämäki, Topi Pesonen ja Akseli Uotinen

Ollin malja: Atte Niiranen
Ollin malja -kiertopalkinto luovutetaan vuosittain nuorelle pelaajalle, joka on tehnyt kauden aikana vakuuttavan läpimurron Bandyliigaan.

Atte Niiranen ja Ollin malja

Muut palkitut

JPS Juniorit ry jakoi myös Vuoden juniori- ja Vuoden valmentaja -palkinnot. Lisäksi haluttiin palkita yksi henkilö merkittävästä vapaaehtoistyöpanoksesta kauden aikana. 

Vuoden junioripelaaja, Esko Tammilehto-kiertopalkinto: Tarmo Ässämäki

Perustelut: Vuoden juniori on pelaaja, joka omaa valtavan kilpailuvietin ja haluaa ratkaista pelejä. On elänyt aina pisteistä, varsinkin maalinteosta, ja ennen kaikkea hän vihaa häviötä. Hän on tällä kaudella kypsynyt suureksi joukkuepelaajaksi, joka maalinteosta huolimatta raataa illasta toiseen myös puolustuksen suuntaan. Hänen asenteensa on täysi kymppi niin treeneissä kuin peleissä. Omaa myös johtavan pelaajan ominaisuuden kentän ulkopuolella ja on hyvin pidetty niin joukkueen sisällä, kuin myös toimihenkilöiden keskuudessa. Henkisellä puolella ottanut isoja askelia tällä kaudella. Tällä kaudella oli myös ikäluokkansa maajoukkueen johtava hahmo MM-kisoissa. Hän on pelaaja, josta nuorempien juniorien on hyvä ottaa mallia. 

Tarmo Ässämäki


Vuoden valmentaja, Timon pokaali: Pirkka Lahtinen

Perustelut: Hyvä valmentaja tarvitsee tietenkin joukkueen ja hyvän työryhmän ympärilleen. Hyvä valmentaja saa joukkueen yrittämään parastaan, asennoitumaan harjoituksiin ja peleihin oikealla tavalla. Hyvä valmentaja löytää jokaisesta pelaajasta parhaat puolet ja löytää pelipaikoille oikeat pelaajat. Hyvä valmentaja kehittää pelaajia yksilöinä ja joukkuepelaajina. Hyvä valmentaja luo joukkueeseen hyvän hengen, joka on iso joukkueen voimavara. Nämä kaikki näkyvät harjoituksissa ja peleissä, sekä erityisesti kotona lapsen olemuksesta. Näitä kaikkia valmentajan ominaisuuksia edustaa meidän Vuoden valmentaja kaudella 2022-23, ja vieläpä tuplasti, sillä hän valmensi kahta joukkuetta (U12 ja U14) kauden aikana.

 

Kunniamaininta talkootyöstä: Olli Konttinen

Perustelut: Urheiluseura tarvitsee toimiakseen urheilijat, valmentajat, huoltajat, joukkueenjohtajat ja organisaation, joka turvaa tämän toiminnan ja antaa urheilijoille työrauhan. Mutta jotta tämä kaikki toimii, seura tarvitsee myös lukuisia vapaaehtoisia henkilöitä mm. toimihenkilöiksi. Nämä vapaaehtoiset talkootyöläiset tekevät elintärkeätä työtä seuroille tunteja laskematta ja näitä henkilöitä harvoin kukaan ulkopuolinen huomaa. Me olemme JPS:ssa siinä mielessä onnellisessa asemassa, että näitä talkootyöläisiä meillä onneksi löytyy. Välillä helposti, välillä vähän vaikeammin.Olemme halunneet nostaa esiin yhden toimihenkilön/talkoolaisen, ja uskomme ettei kukaan ole siitä pahoillaan. Hän harvoin sanoo ei, kun joku pyytää apua. Hänet näkee lähes päivittäin Viitaniemessä. Pitkälti hänen ansioitaan on onnistuneet JPS junioreiden turnaukset, niistä viimeisimpänä U12 lopputurnaus. Hän toki tarvitsee ison joukon ympärilleen toteuttamaan turnausten läpiviennin, mutta hänellä on kyky kerätä toimiva ja aktiivinen ryhmä ympärilleen, jotka yhdessä saavat aikaan onnistuneen tapahtuman.

 

Olli Konttinen ja Pirkka Lahtinen


Maajoukkuestipendit JPS-junioreille

Kespet Oy:n tuella myönnettiin stipendit niille JPS-junioreille, jotka edustivat Suomea MM-tasolla kauden 2022-2023 aikana. 

Ella Halme, Naisten maajoukkue, MM-hopea

Jenna Räisänen, T17, MM-pronssi

Atte Niiranen, U19, MM-hopea

Sebastian Sauvala, U17, MM-hopea

Tarmo Ässämäki, U17, MM-hopea 


Näytä lisää uutisia