JPS taisteli, mutta puolivälieräsarja meni Akillekselle 2-0

JPS ja Akilles pelasivat Porvoossa tasaisen ja hyvätasoisen puolivälierän. JPS pelasi hyvin, mutta kokemus käänsi ottelun Akillekselle luvuin 4-3.

JPS sai otteluun loistavan alun, kun Tuukka Ässämäki vei heti aloituksen jälkeen pallon Akilleksen päätyyn, syötti Jarno Eroselle ja Jarno pani pallon maaliin. Peli 0-1 ensimmäisellä peliminuutilla.

Akilles tasoitti pelin 24 minuutin kohdalla, kun Joakim Nordström löi pallon sisään vapaalyönnistä JPS:n muurin ohi. JPS siirtyi uudestaan johtoon, kun Jarno teki jo toisen maalin Joonas Hiltusen syötöstä  maalin edustalle.

Akilles kuitenkin tasoitti taas pelin. Andreas Flinck oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa pallon pomppiessa JPS:n rangaistusalueen sisällä. Tauolle lähdettiin lukemissa 2-2.

Toisella jaksolla alkoi näyttää hyvältä, kun JPS painosti ja Topi Pesonen löi kulman sisään. JPS kuitenkin nukahti pieneksi hetkeksi maalin jälkeen. Raoul Karlqvist vapautti pitkällä ilmapallolla Akseli Laakkosen heti seuraavassa hyökkäyksessä ja Akilles tuli taas tasoihin alle minuutti JPS:n maalin jälkeen.

Tämän jälkeen pelattiin pitkään tasaisesti ilman maaleja JPS:n ehkä kuitenkin hienokseltaan painostaessa. Ottelun ratkaisu nähtiin aluksi vaarattoman näköisessä tilanteessa, jossa JPS unohti Andreas Flinckin yksin vasempaan laitaan.  Akilles yllätti JPS:n toistamiseen pitkällä kaaripallolla, joka vapautti Flinckin yksin maalivahti Samuel Gerovoin kanssa ja peli Akillekselle 4-3.

Tämän jälkeen Akilles pelasi taas Jyväskylässä nähdyn pelin tapaan järkevästi. Akilles puolusti hyvin, otti pikkuvirheitä oikeissa paikoissa, kulutti aikaa kellosta aina kun mahdollista ja jäädytti peliä sopivasti. Vaikka JPS painoi päälle loppuun asti, todella hyviä maalipaikkoja ei enää nähty.

Peli Akillekselle 4-3, Akilles välieriin ja JPS kesälomalle.

Pelin kaikki tilastot: Akilles - JPS 4-3 (torneopal.fi)