Koulujen väliset jääpalloturnaukset 7.-9.2.2023

Pääsimme pitkästä aikaa järjestämään yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa koulujenväliset jääpalloturnaukset. Viitaniemi täyttyi jääpalloilevista lapsista ja nuorista sekä kentän liepeillä touhuavista aikuisista kolmen päivän ajan.

15 koulua mukana

Vuonna 2021 ja vuonna 2022 tapahtumaa ei päästy järjestämään koronapandemian vuoksi, joten tätä talvea oli odotettu sekä seurassa että kouluilla jo pitkään. Nyt koululaisturnauksessa oli mukana yhteensä 15 koulua: Keski-Palokan koulu, Kypärämäen koulu, Mankolan koulu, Keltinmäen koulu, Puistokoulu, Kuokkalan yhtenäiskoulu, Kortepohjan päiväkotikoulu, Keljonkankaan yhtenäiskoulu, Palokan yhtenäiskoulu, Jokelan koulu, Tikan koulu, Normaalikoulu, Vesangan päiväkotikoulu, Viitaniemen koulu ja Kilpisen koulu. Moni koulu lähetti useamman joukkueen, joten yhteensä mukana oli 25 koululaisjoukkuetta.

Monipuolista yhteistyötä

Koululaisturnaus on hieno osoitus monipuolisesta ja toimivasta yhteistyöstä seuran ja kaupungin välillä, seuran sisällä ja koulujen välillä. Jyväskylän kaupunki avustaa seuraa taloudellisesti tapahtuman järjestelyissä, esim. tuomaripalkkioiden maksamisessa. Koululaisturnauksen tuomareina toimivat JPS U18-ikäluokan pelaajat, jotka saavat tapahtuman ansiosta arvokasta kokemusta. Seuraväki hoiti talkoovoimin käytännön järjestelyjä, ja seuran U12- ja U14-ikäluokkien joukkueet pitivät tapahtumassa kioskia joukkueidensa kassan kartuttamiseksi. Keski-Palokan koulu ja erityisesti opettaja Samuli Pentinniemi olivat avainroolissa ilmoittautumisten vastaanottamisessa sekä otteluohjelman ja päivien aikataulutuksen suunnittelussa. Koulujen opettajat olivat vastuussa omien joukkueittensa ohjaamisesta tapahtuman aikana. Kaikkinensa yhteistyö sujui todella hienosti ja saimme aikaiseksi hienot kolme päivää.

Tilastot ja tulokset

Koululaisturnauksessa pelattiin 61 ottelua ja tehtiin 369 maalia. Mukana oli 350 pelaajaa!

Turnauksessa käydään luonnollisestikin kiivasta kamppailua Jyväskylän mestaruuksista ja himoitusta kiertopalkintopokaalista. Kunkin päivän neljän kärki:


Tiistai, 3.-4. -luokkalaiset:

1.Keltinmäki
2.Mankola
3.Keski-Palokka
4.Palokka

Keskiviikko, 5.-6. -luokkalaiset:

1. Mankola
2. Keski-Palokka
3. Kypärämäki
4. Jokela

Torstai, yläkoulut:

1. Viitaniemi sininen
2. Kilpinen punainen
3. Palokka
4. Norssi

Kiitos!

JPS Juniorit kiittää lämpimästi kaikkia tapahtumassa mukana olleita; niin pelaajia, kannustajia, opettajia, seuraväkeä kuin muitakin vapaaehtoisia. Kiitos Jyväskylän kaupungille tämän mahdollistamisesta. Monille kaupungin kouluille jääpallon koululaisturnauksesta on tullut jo tärkeä osa koulutyötä, ja niin oppilaat kuin opettajat osallistuvat turnaukseen mielellään.

Kuvia tapahtumasta nähtävissä esim. Keski-Palokan koulun Facebook-sivulla.


Näytä lisää uutisia