JPS voitti Veiterän 7-4 ja on runkosarjan kolmas

JPS varmisti runkosarjan kolmannen sijan voittamalla Viitaniemessä JPS 60 vuotta juhlaottelussa Veiterän. RTV palkitsi ottelun parhaat pelaajat: JPS:n Kalle Pesonen ja Veiterän Tuomas Antikainen.

Ennen ottelua nähtiin hieno hetki, kun joukkueiden lisäksi jäällä olivat jääpallokoululaiset ja Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jukka Hämäläinen onnitteli 60 vuotta täyttävää Jipsiä. Jukan tarkka syöttö JPS:n kapteenin Nikke Tuhkasen lapaan avasi pelin.

JPS sai otteluun hyvän lähdön, kun Tuukka Ässämäki viimeisteli tilanteeksi 1-0 heti ensimmäisestä kulmalyönnistä. Samalla Tuukka ylitti 100 pisteen rajan bandyliigassa. Onnea Tuukka!!!

Ensimmäistä puoliaikaa hallitsi kuitenkin kenttätapahtumien valossa Veiterä ja JPS oli jatkuvasti puolustuskannalla. JPS teki kuitenkin maalit. Tuukka Ässämäen komea läpiajo ja Kalle Pesosen viimeistely maalin edustalla sinkoilleesta pallosta vei JPS:n puoliajalle 3-0 johdossa.

Toisella puoliajalla Veiterä jatkoi vyörytystä ja maali tuoksui ilmassa. Veiterän ensimmäinen tuli rangaistuslyönnistä ja Eetu Peuhkuri laittoi pallon sisään.

Veiterä jatkoi takaa-ajoa kahdella kulmalyöntimaalilla. Tilanteessa 3-3 alkoi näyttää siltä, että juhlapelistä tulee kunnon trilleri. JPS rimpuili kuitenkin eroon turhasta toista puoliaikaa vaivanneesta säheltämisestä (valmentaja Rytkösen termi tälle on "pipeltäminen"), lisäsi vauhtia ja otti uudestaan kuskin paikan Tuukka Ässämäen ja Jasu Koljosen maaleilla.

Peli jatkui kuitenkin tasaisena. Tilanteita oli molemmin puolin ja penkkiväki potkiskeli lunta jännittyneenä.  Veiterän työ palkittiin kolme minuuttia ennen loppua ja Veiterä tuli taas maalin päähän.

JPS kuitenkin kuittasi tilanteen nopeasti jo seuraavalla minuutillla, kun Jarno Eronen teki maalin Kalle Pesosen syötöstä.

Ottelun lisäajalla Jasu Koljonen viimeisteli kulmalyönnistä loppulukemiksi 7-4.

JPS:n viimeinen runkosarjan peli on huomenna sunnuntaina 29.1. klo 15:00. Ottelu ei vaikuta enää JPS:n runkosarjan sijoitukseen, mutta siitä on edelleen napattavissa tärkeitä pisteitä mukaan ylempään loppusarjaan. Sunnuntaiksi on luvattu ihanteellista jääpallokeliä, joten tervetuloa!