JPS haki pisteet Porvoosta kauden ennätysyleisön edessä lukemin 3-6

Akilles järjesti upean jääpallotapahtuman Porvoon pallokentällä. Yli tuhat katsojaa, hieno tunnelma, upea keli ja jännittävä peli tarjosivat varmasti viihdettä koko rahan edestä. Kruununa JPS pelasi itsensä ylempään loppusarjaan.

JPS tuli ensimmäiselle jaksolle todella hyvällä otteella. Luistin kulki ja pallo liikkui. Ensimmäinen maali syntyi, kun Tuukka Ässämäki taklattiin hurjan näköisesti rangaistusalueella. Seurauksena rangaistuslyönti, jonka Jasu Koljonen laittoi varmasti sisään. JPS hallitsi koko puoliaikaa ja pelasi kokonaisuutena ehkä ehjimmän 45 minuuttisen tällä kaudella. Tauolle lähdettiin lukemissa 0-4 Joonas Hiltusen, Jasu Koljosen ja Joni Vuopion maaleilla.

Illan käsikirjoitus ei kuitenkaan ollut vielä tällä selvä. Akilles tuli toiselle jaksolle todella kovaa ja JPS:n puseroon saattoi hiipiä hieman liian aikainen hyvänolon tunne. Akilles painoi päälle seuraavat 30 minuuttia ja JPS ei päässyt rytmistä millään kiinni. Kun peliä oli pelattu 71 minuuttia, peli oli lukemissa 3-4 ja Akilles jatkoi painostusta. Akilleksen hakiessa raivoisasti tasoitusta, esille astui maalivahti Samuel Gerovoi, joka otti jälleen tärkeään paikkaan todella näyttävät ja tärkeät torjunnat ja piti joukkueen pelissä mukana.

Akilleksen pitkään jatkunut korkea karvaus alkoi kuitenkin syödä kotijoukkueen energiaa ja JPS pääsi paremmin peliin kiinni. Pelin kulminaatiopiste nähtiin, kun Nikke Tuhkanen teki upean yksilösuorituksen, kuljetti palloa 60 metriä Akilleksen keskikentän läpi ja viimeisteli tarkalla polven korkuisella laukauksella tolpan viereen. Tuuletuksesta näki, että kyllä maistui!

Ottelun lopullinen raikaisu syntyi lisäajalla, kun Kalle Pesonen ja Joonas Hiltunen pääsivät 2 vs.1 tilanteeseen, josta Joonas viimeisteli pallon maaliin Kallen syötöstä. Lopputulos 3-6.

Tällä voitolla JPS on varmistanut paikkansa Bandyliigan neljän parhaan joukossa. Pelit jatkuvat ensi viikonloppuna kotona Viitaniemessä otteluilla JPS-Veiterä (la 28.1.2023 klo 17:00) ja JPS - HIFK (su 29.1.2023 klo
15:00). Niissä ratkeaa runkosarjan lopullinen sijoitus, joten kaikki paikalle kannustamaan!

Porvoolaisille vielä isot kiitokset. Toivottavasti vastaavan tasoisia ottelutapahtumia nähdään myös muilla paikkakunnilla!

Ottelun kaikki tilastot: Akilles - JPS 3-6 (torneopal.fi)