Pisteet jäivät maalin erolla Lappeenrantaan

Veiterä ja JPS kävivät tasaisen ja jännittävän ottelun Lappeenrannan Kisapuistossa, joka kääntyi useiden vaiheiden jälkeen lopulta Veiterälle 6-5.

Ottelu oli JPS:n näkökulmasta kaksijakoinen, tai oikeastaan kolmijakoinen. Alku hyvä, ensimmäinen jakso huono, toinen jakso oikein hyvä.

Aivan ottelun alkua vei JPS, joka teki kaksi maalia ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana. Veiterä teki kuitenkin 1-2 kavennuksen heti seuraavasta hyökkäyksestä JPS:n toisen maalin jälkeen ja siihen päättyi JPSn hallinta. JPS:llä takkusi vähän kaikki, erityisesti syöttöpeli. Vapaat syöttölinjat olivat kortilla ja kun sellainen aukesi, syöttöjen osoitteessa oli toivomisen varaa. Veiterä oli selvästi liukkaampi, pallovarmempi ja paremmin puolustava joukkue. Kun tähän lisättiin Veiterän tasokkaat kulmalyönnit, Veiterä meni menojaan ja tauolle lähdettiin lukemissa 5-2.

Valmentaja Topi Rytkönen muistutti tauolla joukkuetta, että tehdään sitä mitä on sovittu. Karvausta tiputettiin vähän alemmaksi ja palattiin perusasioiden äärelle. Toiselle puoliajalle kopista luistelikin uusi joukkue.

Toinen puoliaika sai tosin shokkilähdön, kun Veiterä sai rangaistuslyönnin heti erän alkuun. Maalivahti Samuel Gerovoi piti kuitenkin JPS:n pelissä mukana ja torjui rankkarin. Tämän jälkeen peliä vei JPS. Liiike parani, syötöt napsuivat lapaan ja puolustus teki vahvasti töitä. JPS kuroi eron kiinni Hiltusen, Ässämäen ja Erosen maaleilla. Kun peliaikaa oli jäljellä 20 minuuttia, peli oli tasan 5-5.

Peli vaikutti kääntyvän JPS:lle, kun Veiterän Juuso Kärmeniemelle tuomittiin ulosajo hänen rikottuaan läpiajossa ollutta JPS:n alinta pelaajaa. Vajaalla pelaaminen ei kuitenkaan merkittävästi häirinnyt Veiterän tekemistä ja peli jatkui tasaisena. Kummallakin joukkueella oli paikkoja ratkaista peli viimeisen kymmenen minuutin aikana. Aivan pelin lopussa JPS:lle sattui oman pään virhe, jota seuranneesta tilanteesta Veiterälle tuomittiin rangaistuslyönti. Eetu Peuhkuri laittoi pallon varmasti sisään.

Ensimmäisen puoliajan rämpimisen jälkeen viritettiin hieno kiri, joka ei harmillisesti aivan riittänyt. Veiterä parempi lukemin 6-5.

Ottelun kaikki tilastot: Veiterä - JPS 6-5 (torneopal.fi)