JPS voitti Porvoon Akilleksen 5-2 loppiaisen tiukassa ottelussa!

Otteluisäntänä toiminut Jyväskylän kaupunki valitsi ottelun parhaiksi pelaajiksi kolme maalia tehneen JPS-hyökkääjä Tuukka Ässämäen sekä hyvin pelanneen Akilles-sivutuen Matti Vainion.

Liikuntapääkaupunkia palkintojen jaossa edusti kansanedustaja Joonas Könttä, Kulttuuri- ja Liikuntalautakunnan puheenjohtaja Ari-Pekka Liukkonen sekä Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jaakko Selin.

Ottelutapahtumat:

Itse ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Maalinteon käynnisti kuitenkin JPS jo ottelun viidennellä peliminuutilla, kun Jasu Koljonen pyyhkäisi pallon maaliin yhden käden "vippauksella" Tuukka Ässämäen hyvästä esityöstä ja syötöstä. Akilles tuli kuitenkin tasoihin 11 minuutin kohdalla, kun Joakim Nordström luisteli JPS:n puolustuksen läpi.

Pallon hallinta oli ensimmäisellä puoliajalla varsin tasaista. JPS oli kuitenkin maalipaikoissa tehokkaampi kahdella Tuukka Ässämäen taidokkaalla viimeistelyllä. JPS:n 2-1 maali oli näyttävä. JPS:n maalilla oli kova hässäkkä, jonka Nikke Tuhkanen purki 60 metriä pitkällä ilmasta lyödyllä kaaripallolla suoraan Tuukalle kentän vasempaan laitaan. Tuukka yksin läpi ja pallo maaliin.

Toisella puoliajalla JPS oli hetken aikaa "purjeessa" ja peli oli aika sekavaa. Tilanne kuitenkin laukesi, kun Tuukka Ässämäki teki pelin kolmannen maalinsa hienon kulmalyöntikikan tuloksena. Akilles ei kuitenkaan luovuttanut vaan nosti karvauksensa ylemmäksi ja pääsi muutaman kerran todella hyville maalipaikoille. JPS:n maalivahti Samuel Gerovoi oli kuitenkin erinomainen. Yksi näyttävä elokuvatorjunta ja maalinedustakamppailun kolme peräkkäistä torjuntaa herättivät katsomon suosionosoituksiin ja hyydyttivät Akilleksen kirin.

Ottelun loppuminuuteilla Akilles pääsi kaventamaan lukemiksi 4-2. Lopullinen ratkaisu nähtiin kuitenkin jo minuutin päästä, kun Joonas "Hilti" Hiltunen tykitti kulmalyönnin sisään. Ottelu JPS:lle 5-2.

Ottelun kaikki tilastot: JPS - Akilles 5-2 (torneopal.fi)


Näytä lisää uutisia