Botnia-JPS jälkihöyryt

JPS nousi takaisin voittokantaan kaatamalla Botnian vieraskentällä Helsingissä.

JPS kohtasi Helsingin Botnian Oulunkylän tekojäällä sunnuntaina keskipäivällä. Ottelu pelattiin vaihtelevissa sääolosuhteissa. Ensimmäinen puoliaika pelattiin lumisateen ja sen seurauksena röpelöityneen jään takia niin kutsuttua flipperipalloa. Botnia oli ensimmäisellä puoliskolla tehokkaampi johtaen puoliajalla 2-1, mutta kentän parannuttua toiselle puoliajalle otti JPS pelistä hallinnan.

JPS-pelaajista Jaakko Kyllönen esitti vahvoja otteita puolustuspäässä katkoen lukuisia kotijoukkueen hyökkäyksiä. Alakerran herrana viime pelit häärinyt Atte Niiranen oli myös pelipäällä tehden uransa ensimmäisen bandyliigamaalin. Niirasen kulmasta maalin kattoon lakaisema laukaus kavensi tilanteeksi 3-2. Ottelun edetessä oli vain ajan kysymys, milloin JPS tasoittaisi pelin. Lopulta Botnian pelaajan ollessa jäähyllä toi Kalle Pesonen pelin tasoihin.

Tästä alkoi JPS:n tehokymppi, jonka aikana jyväskyläläiset tekivät kolme maalia lisää. Maalintekijöinä kunnostautuivat Eronen, Ässämäki ja uudestaan Pesonen. Tästä tivolin pyörityksestä helsinkiläiset eivät enää nousseet, ja JPS voitti pelin 4-6. Mainittavaa ottelussa oli myös teholetkussa olevan Joonas Hiltusen maaliputken jatkuminen.

Pelit jatkuvat Jyväskylässä lauantaina, kun montussa vastaan luistelee Oulun luistinseura. OLS hakee revanssia Jipsistä, sillä joukkueiden edellinen keskinäinen ottelu päättyi pari viikkoa takaperin JPS:n 1-6-voittoon.