Kauden ensimmäinen kotiottelu toi Jipsille kauden toisen voiton

Jyväskylään saapui hieman vaajamiehinen Botnia ja näin JPS lähti otteluun hienoisena ennakkosuosikkina kapteeni Lasse Tammilehdon sairastumisesta huolimatta.

Ottelu alkoi tasaisesti ja molemmat joukkueet saivat heti kulmatilanteet hyvän hyökkäyksen päätteeksi. Maalinteon aloitti JPS ottelun seitsemännellä minuutilla, kun Joonas Hiltunen löi aivan tolpan juuresta pallon sisään. Botnia tasoitti kuitenkin seitsemän minuuttia myöhemmin Eetu Pulkkisen hienolla kulmalyönnillä maalin kattoon.

Muutaman minuutin myöhemmin Jarno Eronen viimeisteli luvuiksi 2-1 Jasu Koljosen syötöstä. Ja hetkeä myöhemmin Tuukka Ässämäki komealla yksilösuorituksella lukuihin 3-1. Tämän jälkeen ottelun hallinta alkoi siirtyä kotijoukkueelle, joka pelasi rennon oloisesti, silti tarvittavan terävästi.

Botnia tuli vielä peliin mukaan Jyrki Tauschin päästessä lyömään hyvältä paikalta Botnian toisen maalin. Botnian orastava kiri kuitenkin puutui, kun Tuukka Ässämäki löi kulmatilanteesta järkyttävän komean tykin muurin yläpuolelle. Tämän jälkeen jatkettiin pitkään JPS:n komennossa. JPS pyöritti peliä ja Botnia oli puolustuskannalla. Tauolle lähdettiin lukemissa 5-2.

Toisella puoliajalla jatkui sama tahti. JPS rauhoitti peliä, mutta hyökkäsi aina välillä tehokkaasti. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen peli oli jo 8-2. Botnia sai hetkeksi piristystä, kun Ilmari Pesonen teki Botnian kolmannen kulmatilanteesta. Tämän jälkeen Botnialla oli muutama vaarallinen lyönti maalin oikealta sivulta, mutta jälleen hyvin pelannut maalivahti Samuel Gerovoi teki molempiin "elokuvatorjunnat" ja maaleja ei nähty.

Ottelu jatkui JPS:n komennossa. JPS:n kymmenennen maalin teki Jarno Eronen ja samalla Jarnolle jo ottelun kolmas maali, eli "kypärätemppu" Jarnolle. Ottelun viimeiset 10 minuuttia Botnia nosti karvauksen aivan ylös ja onnistui sekoittamaan JPS:n pakkaa. Karvaus kasvatti kuitenkin riskiä omaan päätyyn ja JPS pääsi useampaan puolittaiseen läpiajoon, joista saatiin myös maali. Peli 11-3.

Aivan ottelun lopussa JPS pelasi vajaalla, kun ottelussa erinomaisesti sivutukena pelannut Juho Kaaretkoski joutui jäähylle. Nikke Tuhkasta rikottiin maalin edessä, seurauksena rangaistuslaukaus. Ottelun viimeinen maali oli rankkarikikka, jossa Nikke jätti lyömättä, syötti pallon Tuukka Ässämäelle ja Tuukka viimeisteli jo ottelun viidennen maalinsa.

Ottelu JPS:lle 12-3.

Botnian parhaana palkittiin Heikki Pesonen ja JPS:n parhaana Tuukka Ässämäki. Joukkueen sisäinen parhaan pelaajan palkinto meni Jarno Eroselle.

Ottelun kaikki tilastot: JPS - Botnia 12-3 (torneopal.fi)