JPS kauden avausvoittoon Oulussa

Nuori hyökkääjä Joonatan Alho iski hattutempun

Jipsin bandyliigajoukkue lähti lauantaiseen vierasotteluun Oulun luistinseuraa vastaan tappio niskassaan, kun kauden avausottelu reilua viikkoa aiemmin Mikkelin Hänskissä tuotti joukkueelle harmittavan 4-2-häviön. Syksyn ensimmäistä voittoa lähdettiinkin hakemaan Raksilasta toden teolla, ja lopulta kärsivällisen ja tasapainoisen esityksen jälkeen taululla komeilivat lukemat 1-6 punavalkopaitaisille vierailijoille.

Läpi ottelun ankarasti taistellut oululaisryhmä tarjosi heti matsin alkuun Jipsille kylmää kyytiä, kun Luistinseuran nuori tähti Aatu Tiusanen kuljetti pallon kovalla vauhdilla koko kentän läpi ja kruunasi suorituksensa laukomalla matalan kudin JPS:n verkon perukoille. Tämä maali herätti kuitenkin Jipsin tiivistämään puolustustaan, eikä OLS päässyt loppupelin aikana enää soittamaan maalilauluaan hyvin pelanneen JPS-maalivahti Samuel Gerovoin kustannuksella.

JPS avasi maalihanat ottelun 21. minuutilla. Jyväskyläläisten Jasu Koljonen pelasi pallon oikean kulmalipun tuntumasta kapteeni Lasse Tammilehdolle, joka harhautteli tyylilleen ominaisesti oululaisten alakerran ja laukoi nopean rannelaukauksen OLS:n maaliin. Ennen puoliaikaa Jipsi siirtyi vielä johtoon, kun sivutuki Atte Niirasen oivaltava pitkä syöttö laidan kautta tavoitti Joonatan Alhon, joka käytettyään pallon Joonas Hiltusella sijoitti pelivälineen taidokkaasti maaliin. Puoliajalle siirryttiin vieraiden johdossa 1-2.

Puoliajan jälkeen kovasti taistelleen Luistinseuran vauhti alkoi hieman hyytyä pelin edetessä. JPS hallitsi palloa, ja jatkuva puolustaminen alkoi selvästi väsyttää oululaisia. JPS lisäsi maalisarakkeensa lukemaa kolmeen 52. minuutilla, kun ensimmäisellä puoliajalla kauden maalitilastonsa avannut Alho sai tilaa OLS:n rangaistusalueen vasemmalla puolella ja sijoitti pallon komeasti oikeaan yläkulmaan. Alhon maalia seurasi Jasu Koljosen maali, jonka syötti Nikke Tuhkanen pakotettuaan ensin karvauksellaan OLS:n alakerran pallonmenetykseen. Koljonen teki illan toisensa noin kymmenen minuuttia myöhemmin, kun oikealta lyövä JPS-hyökkääjä tulitti pallon kulmalyönnistä verkon perukoille.

JPS kaunisteli lukemia vielä 85. minuutilla, kun illan tehopelaaja Joonatan Alho sai hyvän syötön Jarno Eroselta ja viimeisteli vuorenvarman maalin ohi OLS-vahti Jere Penttilän. Erotuomarin viheltäessä pelin päättyneeksi komeilivat taululla jyväskyläläisten 1-6-voittolukemat.

Ehjän esityksen jälkeen Jipsin on hyvä lähteä jatkamaan kohti ensi viikon perjantain kotiavausta, jossa Viitaniemen Loistokoti Areenalle saapuu Helsingin Botnia. JPS:n päävalmentaja Topi Rytkönen oli vahvan toisen puoliajan jälkeen tyytyväinen suojattiensa otteisiin. ”Katselimme hiukan sivusta tämän kauden ensimmäiset 135 minuuttia, siis Mikkelin ottelun ja tämän OLS-pelin ensimmäisen puoliajan. Toisella puoliajalla pelimme alkoi kuitenkin kulkemaan varsin mallikkaasti ja pelaajat alkoivat vähitellen löytämään toisiaan”, kommentoi tulikastettaan Viitaniemen montussa innolla odottava JPS-käskijä.

Botnia esittää joukkueelle varmasti ensi viikonloppuna tiukan vastuksen, mutta Jipsi on valmis vastaanottamaan helsinkiläisryhmän tarjoaman haasteen. Tervetuloa perjantaina 2.12. seuraamaan JPS:n kauden ensimmäistä ottelua punaisissa kotipaidoissa!