JPS:n miesten voittoputki jo neljän ottelun mittainen

Joensuusta tullut SC Riverball sai kyytiä punanutuilta 4-0

JPS:n miesten edustusjoukkue on alkanut lunastaa sille asetettuja odotuksia ja tavoitteita. Alkukaudesta jo nähtiin, että JPS:llä on mainio joukkue ja kaikki vastustajat on voitettavissa. Ensimmäisistä peleistä tuli kuitenkin muutamia niukkoja tappioita tai tasapelejä. Joukkue on jaksanut uskoa omaan tekemiseen ja sarjapaikka on noussut kohisten. Tällä hetkellä JPS on sarjataulukossa kolmantena.

Nyt viimeiset neljä ottelua on päättynyt punapaitaisten sankarien voittoon.

Lauantaina Palokan tekonurmella pelattu ottelu Joensuun SC Riverballia vastaan ei ollut parasta punanuttujen tekemistä, mutta voitto tuli selvin 4-0 numeroin. Heinäkuun tauko näkyi hieman ailahtelevana pallovarmuutena, mutta kokonaisuutena ,JPS osoitti taas miksi kuuluu sarjan kärkikastiin. JPS:n kokoonpanosta puuttui muutamia runkopelaajia, mutta punanutut olivat saaneet jälleen vahvistuksia omista 07 vuonna syntyneitstä junioereista, jotka kaikki onnistuivat pelissä hienosti. Myös SC Riverball tuli Jyväskylään hieman raajarikkoisella joukkueella eikä vaihtopenkin lankut joutuneet väkimäärästä liian lujille.

Pelissä "maali-iloittelun" aloitti Joona Junikka jo pelin kolmannella minuutilla. Seuraava maali tuli puolen tunnin kohdalla rangaistuspotkusta. Pilkulta verkon sai tötterölleen viime vuoden maalikuningas Kalle Ojala. Ensimmäisellä puoliskolla oli enemmänkin paikkoja, mutta tauolle mentiin JPS:n 2-0 johdossa.

Toisella puoliajalla meno jatkui lähes samanlaisena ja tilanteet aaltoilivat puolelta toiselle JPS:n kuitenkin hallitessa pelin kulkua. 81.minuutilla JPS:n uurastus palkittiin, kun 07 vuonna syntynyt pallotaituri, Aleksi Lyyra teki Ojalan esityöstä hienon maalin. Lyyra on nuoresta iästä huolimatta lunastanut hienosti paikan joukkueessa. Hänen liikkeensä ovat ihailtavia ja etenkin kaksinkamppailuissa hän tulee yleensä tilanteesta pallon kanssa ulos. Nuoren lahjakkuuden nimi kannattaa laittaa mieleen, sillä hänestä kuullaan vielä tulevaisuudessa. Taitaa käydä niin, että seuraavaksi SJK vie miehen mennessään.

Loppulukemiksi 4-0 viimeisteli hienosti Petteri Itäranta, joka loisti muutenkin kentällä läpi pelin. Edellinen vuosi Petterillä meni pääosin loukkaantumisten parissa, mutta nyt Petteri on päässyt jälleen näyttämään osaamistaan. Maalilla Veeti Puttonen esitti jälleen varmoja otteita ja hän piti omalla panoksellaan joensuulaiset tehottomina.

Hienoa, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Tästä on hyvä jatkaa tuleviin peleihin.

5.8 on Kuopiossa vastassa FC Kings. Viime vuodesta on vielä hampaan kolossa tuomarin emämunaus ja sen myötä tullut niukka tappio. Näyttäkää tällä kertaa kuopiolaisille kaapin paikka!