HIFK poistui lumipyrystä voittajana

Taistelu pudotuspelipaikoista tiukkenee

JPS kärsi harmillisen tappion Helsingin IFK:lle Bandyliigan alemman jatkosarjan ottelussa Loistokoti Areenalla. Ottelun sisällä pelattiin kahta, hyvin erityypistä peliä: Ensimmäisen puoliajan vauhdikas jääpallo vaihtui toisen jakson lumipyryssä miekkailuun. HIFK onnistui lopulta ryöstämään pussiinsa tärkeät kaksi pistettä huippujännittävästä ja tasaisesta bandykamppailusta.

Liukkaalla jäällä aloitettu ensimmäinen puoliaika lähti Jipsin kannalta lentäen käyntiin, kun Joonas Hiltunen tuikkasi HIFK-maalivahti Pete Pättiniemen torjuman irtopallon verkkoon. Pallo vietiin jo keskiympyrään, kun ottelun tuomaristo alkoi käydä keskustelua tilanteesta. Usean minuutin harkinnan jälkeen tuomarikolmikko tulkitsi JPS:n Jarno Erosen tehneen tilanteessa paitsioasemassa maskia Pättiniemelle, minkä takia maali päätettiin lopulta hylätä. Tilanteesta närkästyneet JPS-kannattajat saivat muutama minuutti myöhemmin lisää harmittelun aihetta, kun IFK:n Aku Ojanen pääsi lyömään vieraat 0-1-johtoon.

IFK:n maalin jälkeen pelissä seurasi hiukan sekava vaihe. JPS pyrki pyörittämään palloa liukkaalla jäällä syöttäen ja voimakkaasti luistellen, mutta passit eivät tahtoneet löytää omien pelaajien lapateippejä. Jipsi ei saanutkaan peliään rullaamaan, mutta toisaalta helsinkiläisetkin lähtivät hyökkäyksiinsä usein vain parin pelaajan voimin eivätkä kyenneet luomaan kovin montaa vaarallista tilannetta. Kun matsia oli takana 25 minuuttia, JPS:n Atte Niiranen toi palloa luistelemalla ylös ja jakoi sen laitaan Kalle Pesoselle. Pesonen syötti keskelle namupassin Jarno Eroselle, joka viimeisteli taidokkaasti pelin tasoihin. Tämän jälkeen IFK onnistui kuitenkin vielä tekemään yhden maalin kulmalyönnistä ennen puoliaikaa, jonka viettoon lähdettiin vierasjohdosta 1-2. Puoliajan loppua varjosti alkanut lumisade, joka enteili toisesta jaksosta pitkänlyöntikilpailua.

Yleisö ei ollut ehtinyt puoliajalta edes takaisin katsomoon, kun Ville Hämäläinen oli jo ladannut isännät tasoihin Joni Vuopion syötöstä. Hämäläisen rautainen kuti kimposi IFK-puolustajasta yli hämmästyneen Pättiniemen. Punapaidat lähtivät pelin tasoitettuaan hakemaan johtoasemaa vimmatusti. Kapuloita kotijoukkueen rattaisiin iski kuitenkin sankka lumisade, joka esti jipsiläiseen pelitapaan kuuluvan kovan luistelun ja jäätä pitkin pelaamisen. JPS onnistui kuitenkin hankkiutumaan johtoon ottelun 54. minuutilla, kun Tuukka Ässämäki pääsi laittamaan reboundin häkkiin. Peli jatkui tasaisena, ja HIFK kuittasikin Ässämäen maalin viisi minuuttia myöhemmin, kun pallo kimposi hiukan epäonnisesti punaisten puolustuksesta omaan verkkoon.

Ottelun 65. minuutilla JPS sai rangaistuslaukauksen, jota asettautui lyömään lujaa ja tarkasti laukova Joonas Hiltunen. Hän ei paikasta erehtynyt, vaan iski kauden maalilukemikseen pyöreän kympin ja Jipsin 4-3-johtoon. Jääpallo on kuitenkin peli, jossa tilanteet vaihtelevat nopeasti, eikä HIFK päättänyt luovuttaa vielä. Neljä minuuttia Hiltusen maalin jälkeen vieraiden Patrick Backman luisteli kentän lumisuudesta huolimatta palloa hyvin mukanaan pitäen pelialuetta poikittaissuunnassa ja laukoi aivan unelmalyönnin JPS-maalin oikeaan yläkulmaan. Backman viimeisteli samalla hattutemppunsa. Vain kaksi minuuttia tästä, ja Tuukka Järvinen latasi pallon uudelleen Jipsin rysään. Yhtäkkiä IFK olikin noussut tappioasemasta johtoon. Kun vierasjoukkue sai vielä lisäajalla rangaistuslaukauksen, josta se ei erehtynyt, alkoi pelin voittaminen näyttää jyväskyläläisnäkökulmasta toivottomalta. Tuukka Ässämäki herätteli vielä toiveita taitavalla viimeistelyllään suoraan Ville Hämäläisen syötöstä, mutta tämä ei riittänyt. HIFK voitti ottelun 5-6.

JPS:n tappion myötä alemman jatkosarjan tilanne kiristyy. JPS johtaa sarjaa seitsemällä pisteellä, yhden pisteen erolla IFK:hon. Kaksikon jälkeen tulee Botnia neljällä pisteellään ja OLS kolmella. WP-35 pitää perää. Kaikilla joukkueilla on edessään vielä yksi ottelu, paitsi OLS:llä kaksi. JPS matkustaakin lauantaina Ouluun pelaamaan elintärkeää ottelua: voitolla JPS varmistaa alemman jatkosarjan voiton ja tasapelilläkin vielä pudotuspaikan, mutta mikäli Luistinseura voittaa ottelun, on sillä vielä mahdollisuus syrjäyttää JPS pudotuspeleistä. Launtaina pelataan siis kynsin hampain paikasta kauden huipennuksessa!