SM-karsintasarjan avaus 2008

Mikkelin Kampparien  kanssa sovittu jääpallon harjoitusottelu muuttuikin sarja-avaukseksi 29.11.2008 klo 11:50 Viitaniemessä. Ottelun aattona valmentajien vatsaa kipristeli: rinki on muutenkin pieni ja siitä on kaksi miestä sairaana , kolme toipilaana ja yhdellä pelaajalla vielä mahdollisesti aivotärähdys. Nuoremmalla ikäluokalla eli ysikuutosilla olisi kaksi ppeliä samana päivänä, joten sieltäkään ei oikein miehiä riitä apuun. Varmuuden vuoksi hankittiin 98 (!!) syntynyt Riku mukaan peliin, jotta tarvittaessa saisi edes hetken huilata.

Ja tarpeeseenhan Riku tuli: keli oli pikkuisen plussan puolella eli jää hiukan pehmeä. peli oli myös ensimmäinen sarjaple C:ssä eli otteluaika oli hiukan edellisvuosia pidempi : 2*35 minuuttia. Pieni huilihetki oli siis tervetullut.

Pelin alku oli kyllä huonoa peliä: ei niinkään verrattuna Kamppareihin vaan siihen mitä pojat osaavat. Syötöt menivät harakoille ja jos tulivatkin kohti, niin pomppasivat lavasta kolmen metrin päähän. Jännitti siis aivan selvästi! Parin virheen tuloksena Tuhkasen Nikke pääsi tekopaikkaan ja tuloksena 0-2, joka olikin puoliaikatulos. Sitten vielä toisen jakson alkupuolella unohdus oman maalin edessä : 0-3.

Sitten alkoi Jipsin kiri, Peli rauhoittui ja hallinta siirtyi yhä selkeämmin kotijoukkueelle. Painostuksen myötä vieraat joutuivat rikkomaan ja kahden rankkarin (Tuke & Juho)  jälkeen tilanne oli jo 2-3. Sitten kuitenkin Nikke pääsi jälleen läpiajoon : 2-4. Ote pysyi kuitenkin edelleen Jipsillä ja tuloksena Akun viimeistelmä 3-4 maali. Hienosti seurattu tilanne loppuun ja maaliviivalla pyörinyt pallo verkkoon. Sen pidemmälle takaa-ajo ei tällä kertaa kuitenkaan riittänyt ja kauden avausottelusta pisteet Mikkeliin.

Mannisen Olan (Kampparien ja P15 maajoukkueen valmentaja) kommentti pelin jälkeen: Jipsi vei ja me vikisimme. Jipsi hallitsi 2/3 kenttää täysin, mutta puski sitten keskelle sumppuun Kampparien maalin edustalla, joka koitui sitten kotijoukkueen turmioksi!