Paluu voittojen tielle Raksilan lauantai-illassa

Jääpallon Bandyliiga jatkui Jipsin osalta lauantaina Oulun Luistinseuran vieraana Pakkalan jääpallostadionilla

Jääpallon Bandyliiga jatkui Jipsin osalta lauantaina Oulun Luistinseuran vieraana Pakkalan jääpallostadionilla. Ottelu oli molemmilta joukkueilta ankaraa taistelua ja sarjapisteistä väännettiinkin välillä jopa kuumatunteisessa kamppailussa kynsin hampain. Jyväskyläläiset olivat aivan pelin loppupuolella vielä tappiolla, mutta viimeisten kymmenen minuutin kirin ansiosta lopputulos merkittiin kuitenkin punanuttujen hyväksi lukemin 2-4.

JPS aloitti ottelun pitämällä paljon palloa, kun taas OLS luotti enimmäkseen vastahyökkäyksiin. Kymmenen minuutin jauhamisen jälkeen onnisti, kun Ville Hämäläinen sai pallon lähellä maalia ja siirsi sen verkon perukoille ohi loistavan ottelun pelanneen OLS-maalivahti Jere Penttilän.

Hämäläisen maalin jälkeen ensimmäisen puoliajan loppu oli täyttä JPS-hallintaa. Jipsi kontrolloi palloa miten halusi ja hyökkäykset vyöryivät jatkuvalla syötöllä kohti keltasinisten päätyä: kulmia, vapaita laukaisupaikkoja, kaksi ylärimaa ja tolppa. Maalikehikoiden kolistelusta huolimatta pallo ei halunnut mennä maaliin pakottamallakaan, ja niinpä puoliajalle lähdettiinkin kotijoukkuetta mairittelevassa Jipsin 0-1 -vierasjohdossa.

Kerättyään virtaa jäänajon ajan OLS tuli toiselle puoliajalle huomattavasti ensimmäistä jaksoa paremmalla sykkeellä. JPS piti edelleen paljon palloa, mutta hyökkäyksiä alkoi kerääntyä myös Jipsin päätyyn. Luistinseuran parantunut peli tuottikin pian myös tulosta: 55. peliminuutilla Matti Immonen tasoitti pelin ja 63. minuutilla Atte Lämsä napauttikin kotijoukkueen johtolukemiksi 2-1.

OLS:n johtomaalin jälkeen molemmilla joukkueilla oli paikkoja tehdä seuraava maali. JPS-kannattajat katselivat ottelua ahdistuneina, kun vielä vartti ennen ottelun loppua OLS oli yhä johdossa ja Jipsillä ei tuntunut pallo pomppivan maaliin sitten millään. Kymmenen minuuttia ennen matsin loppua punaisten hyökkääjä Tuukka Ässämäki – joka oli pelin aikana jo useampaan otteeseen päässyt hyvään maalipaikkaan – päätti Jipsin piinan ja tasoitti pelin kahteen-kahteen Aku Palsolan syötöstä. Viisi minuuttia myöhemmin ottelun päätuomari Juha-Matti Kanniainen nosti kätensä päänsä päälle ristiin rangaistuslaukauksen merkiksi. OLS-vahti Penttilä oli Tuukka Ässämäen rautaisessa laukauksessa hyvin mukana saaden kätensä väliin, mutta lopulta pallo makasi verkon perukoilla. Viimeisen naulan oululaisten arkkuun löi JPS-kippari Nico Nevalainen, joka pääsi ottelun viimeisellä minuutilla läpiajoon Jarno Erosen syötöstä ja viimeisteli lukemiksi 2-4. Päätösvihellyksen jälkeen ottelun voittanut JPS juhli orastaneen kahden ottelun tappioputken päättymistä.

Ottelun onnistujia Jipsiltä oli kahdella maalillaan ottelun punaisille kääntäneen Tuukka Ässämäen lisäksi pitkän loukkaantumisen jälkeen paluun jääpallokentille tehnyt Nikke Tuhkanen, joka pelasi varmaotteisesti ja johti joukkuetta omalla esimerkillään. JPS on muutenkin selättämässä joukkuetta alkukauden vaivanneet loukkaantumishuolet. Nyt pidetään peleistä pieni joulutauko: seuraavan kerran Jipsi on tulessa tapaninpäivän derbyssä Varkaudessa WP35:n vieraana. Tervetuloa silloin mukaan seuraamaan todellista klassikko-ottelua!