Sunnuntaina tasapeli ja tappio - Akilles Cup-finaaliin

Viikonlopussa silti paljon hyvää.

Jääpallon Suomen Cup jatkui sunnuntaina, kun turnauksen toisena ja samalla viimeisenä päivänä jokaisella joukkueella oli ohjelmassa kaksi ottelua. Samalla ratkottiin lohkon voittaja.

Aamulla kello 10 alkaneessa ottelussa JPS kohtasi Helsinkiläisen Botnian. Heti alussa mentiin johtoon Nico Nevalaisen maalilla, mutta sen jälkeen näytti hieman siltä ettei punapaidat vielä aamupelissä olleet aivan hereillä. Maaleja tehtiin tasatahtiin ja tauolle mentiin tasatilanteessa 2-2 Jasu Koljosen tehdessä Jipsin toisen maalin.

Toisellakaan jaksolla ei turnausisäntä saanut itsestään aivan parasta irti. Ensin Botnia meni kahdesti johtoon, mutta molemmilla kerroilla JPS tasoitti, ensin Toni Ässämäen ja toisella kerralla Nico Nevalaisen toimesta.

Vuorottelu maalinteossa jatkui, kun Ville Hämäläisen vietyä Jipsin vuorostaan johtoon tuli Botnia taas tasoihin. Helsinkiläisten kaksi viimeisintä maalia syötti Jipsistä Oulunkylään kesällä siirtynyt Lasse Tammilehto.

Varsinaisen peliajan päättyessä tasan lauottiin vielä rangaistuslyöntikilpailu siltä varalta, että joukkueet päätyisivät tasapisteisiin lohkossa. Sen vei nimiinsä Botnia, mutta tasapelin myötä molemmille kuitenkin yksi piste.

Pistemenetyksestä huolimatta panos klo 16 alkavaan päivän toiseen otteluun Porvoon Akillesta vastaan oli selkeä: voittaja jatkaisi Suomen Cupin loppuotteluun. Edessä oli siis mielenkiintoinen kohtaaminen ja hyvä tasonmittaus Jipsille Bandyliigan ennakkosuosikkia vastaan.

Turnauksen kärkiottelu olikin viihdyttävää ja tasokasta jääpalloa. Alussa porvoolaiset menivät nopeasti johtoon, mutta kahdesta seuraavasta maalista vastasi Nevalaisen ja Tuukka Ässämäen toimesta. Akilles tuli tasoihin, mutta Tuukka vei pian Jipsin taas johtoon.

Verkkoja heiluteltiin vielä avausjakson loppuminuuteilla. Porvoolaisten jälleen tasoittaessa näytti siltä että taukoa vietetään tasalukemissa, mutta aivan viime hetkellä Jaakko Manninen iski kulman jälkitilanteessa ruuhkan keskeltä todellisen tahtomaalin ja tauolle päästiinkin maalin johtoasemassa.

Toisella jaksolla Akilles pääsi painostamaan enemmän, eikä JPS enää saanut omaa peliään aikaan avausjakson tapaan. Nopeasti vihreäpaidat tekivätkin neljä maalia, ja tilanne oli 7-4. Viimeisen vajaan parikymppisen aikana Jipsin kiri ei oikein kunnolla käynnistynyt, ja näin myös loppulukemat olivat 7-4.

Tämän myötä Akilles jatkaa myöhemmin talvella pelattavaan Suomen Cupin loppuotteluun, jossa se saa kotikentälleen vastaan toisessa lohkossa ykköseksi selvinneen Lappeenrannan Veiterän.

Viimeisen matsin tappiosta huolimatta viikonloppu oli Jipsille positiivinen. Peliä hiottiin jälleen lisää kohti lähestyvää Bandyliigan sarjakautta. Muutamat poissaolot häiritsivät vielä hieman viikonloppua, mutta kokonaisuudessaan joukkueen tilanne näyttää lupaavalta.

Bandyliiga käynnistyy ensi viikonloppuna kahdella vierasmatsilla. Kotiavaus on edessä perjantaina 26.11. Kausikortit ehdit yhä ostaa nettikaupastamme!