JPS-junnuilla onnistunut viikonloppuleiri

JPS-juniorit ry. järjesti hienosti onnistuneen jääpalloleirin Nuorisokeskus Piispalassa Kannonkoskella pohjoisessa Keski-Suomessa 8. - 10.10. 2021.

Leirillä mukana oli kuutisenkymmentä innokasta nuorta jääpalloilijaa ikäluokista U10-U18. Jokaisella joukkueella oli mukana vähintään kaksi valmentajaa, huoltaja ja muutama lasten vanhempi. Leirin ohjelman koordinoinnista, yhdessä valmentajien kanssa, oli vastuussa jääpallolegenda Esko Tammilehto.

Piispala sijaitsee upeassa Keski-Suomalaisessa järvimaisemassa ja on varsinkin koulujen, mutta myös monien urheilulajien suosittu leiripaikka. Piispalasta löytyy mm. jäähalli, jalkapallohalli, uimahalli, kiipeilyseinä, frisbeegolfrata, keilahalli, sisäpalloiluhalli, upeat pururatamaastot, rantasauna ym.

Junioreiden leiriohjelma oli tiivis sisältäen kaksi jääharjoitusta ja yhden tai kaksi oheisharjoitusta päivässä. Lisäksi leiriohjelmaan kuuluivat videopalaverit, missä katsottiin ja analysoitiin paria 2018 ja 2019 jääpallon maailmanmestaruuskisojen huippuottelua tarkoituksena antaa junioreille kuva, miten jääpalloa pelataan huipputasolla, mitä toisteisuutta hyökkäys- ja puolustuspelissä on havaittavissa, kuinka totaalista kahdensuunnan peliä huippujääpallo on ja kuinka tärkeää junioriharjoituksissa on kiinnittää huomiota luistelutaidon kehittämiseen. Tuomas Määttä Highlights YouTube -pätkä nostatti myös spontaanit suosionosoitukset. Leiriohjelmaan kuului mukana olleille maalivahdeille oma tunnin mittainen erikoisharjoitus joukkueharjoitusten lisäksi. Lauantai-ilta päättyi joka joukkueen osalta rantasaunaan ja makkaranpaistoon.

Sunnuntai-iltapäivän yhteisessä palautetilaisuudessa osallistujat saivat vastattavakseen muutaman helpon kirjallisen kysymyksen. Leiriohjelma, harjoitukset, majoitus, ruokailut ja rantasauna saivat varauksetonta tunnustusta – kysymykseen ”Tuletko ensi syksynä?” kahta lukuunottamatta kaikki vastaukset olivat ”tulen.” Kahdessa paperissa luki ”tulen, jos pääsen.” Moni oli vastannut ”leiri olisi saanut olla pitempi.”

Piispalaa voi varauksetta suositella leiripaikaksi myös muille suomalaisille jääpallojoukkueille liigatasoa ja maajoukkueita myöten. Lisätietoja Nuorisokeskus Piispalasta löytyy osoitteesta https://piispala.fi/ .


Näytä lisää uutisia