Skärås Cup käynnistyi perjantaina

Avausmatsissa tappio hyvästä ilmeestä huolimatta.

JPS avasi jääpallokauden 2021-2022 pelien osalta perjantai-iltana, kun Ruotsissa Västeråsin jääpallohallissa pelattava Skärås Cup käynnistyi ottelulla paikallista isäntäjoukkuetta, Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Tillbergaa vastaan. Kyseessä oli siis Jipsin ensimmäiset luistimenpiirrot isolla jäällä kevään jälkeen.

Jipsin alku otteluun oli pirteä, eikä joukkueiden välinen iso ero ison jään kokemuksessa tämän syksyn osalta alussa näkynyt. Ottelua oli pelattu kuusi minuuttia, kun Tuukka Ässämäki iski punapaitojen kauden ensimmäisen osuman ja tilanne oli 0-1.

Tästä kului vain pari minuuttia, kun Jaakko Manninen tinttasi Topi Pesosen tarjoilemasta kulmasta pallon maalin kattoon ja JPS johtikin jo 0-2.

Ottelun edetessä ruotsalaiset alkoivat ottaa otetta enemmän itselleen. He osuivat kertaalleen avausjaksolla, ja näin puoliaikatilanne oli 1-2 jyväskyläläisten hyväksi.

Toisella jaksolla mentiin enemmän ruotsalaisten tahdissa, mutta JPS puolusti hyvin ja maalilla koko matsin hyvin pelannut Karri Leisimo nappasi muutaman tärkeän torjunnan. Tillberga kuitenkin tuli ensin tasoihin, ja meni viitisen minuuttia ennen loppua johtoon. Enempää maaleja ei nähty, ja näin voitto isäntäjoukkueelle maalein 2-3.

Ensimmäiseksi ison jään matsiksi JPS:n pelaamisessa oli kuitenkin paljon hyvää. Ensimmäisen miesten pelinsä pelanneet Atte Niiranen ja Toni Ässämäki esittivät kypsiä otteita kentällä.

Ottelun tilastot näet tästä.

Tästä on hyvä jatkaa lauantaihin. Turnauksen toinen päivä on tiivis, kun edessä on kaksi ottelua. Kello 11.30 Suomen aikaa vastassa on Ruotsin pääsarjassa pelaava tukholmalainen Tellus ja 17.30 Suomen aikaa testataan Norjan liigan kärkijoukkueisiin kuuluvan Stabekin taso.

Sunnuntaina on vielä edessä sijoitusottelu, jonka ajankohta ja vastustaja selviää myöhemmin. Kaikkien turnauksen otteluiden liveseurannan löydät Elitrapportista.