Ansaittu vierasvoitto Iisalmessa 1-4

Iisalmen PAVE jäi JPS:n jalkoihin selvillä lukemilla.

Olipahan taas lauantaina JPS:llä jännittävä iltapuhde Iisalmessa, kun kotijoukkue kaatui selvin 1-4 lukemin. Vastustajalla oli kyllä maalipaikkansa ja kulmia tuli alkuun jatkuvalla syötöllä, mutta JPS:n maalilla hienosti torjunut Ilari Pääkkönen ja puolustuksen lukot pitivät maalin puhtaana. JPS:n pojat kolistelivat pelin aikana tolppia oikein urakalla ja siinä tehtiin varmaan ennätyksiä. Katsojat todistivat ainakin kolmea ylärimaa ja kahta tolppalaukausta.

Peli alkoi kotijoukkueen puolesta vahvasti ja se vyorytti hyökkäyksiä JPS:n päätyyn. Hyökkäyksistä seurasi alkuun useita kulmia, mutta PAVE ei pystynyt hyödyntämään niitä. Pikku hiljaa JPS pääsi peliin paremmin mukaan ja alkoi hallita pallollista peliä. 25 minuutin kohdalla Samuel Arposen esityöstä Aleksi Räsänen veti hienon laukauksen yläriman kautta maaliin. Ennen peliä – lämmittelyn aikana –Samuel Arponen heitti huulta ja sanoi: "me tehdään tänään Aleksin kanssa taikoja". Tässä oli esimakua näistä Arposen ja Räsäsen taikatempuista. Muutamassa aiemmassa pelissä miehet olivat vielä etsineet toisiaan ja nyt yhteistyö tuotti tulosta. Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuutena hyvää peliä JPS:ltä ja tilanteita saatiin luotua hienosti vastustajan maalille, mutta laukaukset päätyivät pääosin maalin kehyksiin tai hieman ohi.

Toinen puoliaika alkoi vahvasti ja mm. Kalle Ojalalla oli mahdollisuus kaunistella lukemia hienolla läpiajolla, mutta tuomari vihelsi virheellisesti paitsion (JPS:n silmälasien läpi katsottuna). JPS hallitsi peliä hienokseltaan ja tilanteet vyöryivät puolelta toiselle. Ajassa 80 minuuttia vastustaja pääsi hyvälle maalipaikalle ja upotti maalin verkkoon - peli oli yllättäen tasan, JPS:n painostuksesta huolimatta. Toisaalta kotijoukkueella oli toisen puoliajan aikana muutama pallonhallintahetki, joista tämän yhden he käyttivät hyväkseen. Yleisökin heräsi kannustamaan omia poikiaan, mutta se ei lannistanut punapaitoja. JPS:n puolesta lukemat tuntuivat epäreiluilta pelitapahtumiin ja tolppalaukauksiin nähden, mutta pelaajat jaksoivat myllyttää omaa peliään. 83. minuutilla Samuel Arponen oli jälleen pahanteossa ja vei melko yllättävällä vedolla vieraat johtoon. Tilanne näytti JPS:n kannalta hyvältä, mutta peliä oli vielä jäljellä, joten hyvän olon tunteeseen ei ollut vielä varaa. 60. minuutilla kentälle tullut Jimi Mahonen kaadettiin vastustajan boksissa ajassa 87' ja kaadettu joukkueen kuopus halusi itse vetää rankkarin. Mahonen ei erehtynyt vaan hän sijoitti pallon kylmänviileästi alakulmaan ja tilanne oli 1-3. Nyt oli jo helpompi hengittää eikä paineita enää ollut. JPS ei kuitenkaan antanut vastustajalle yhtään armoa vaan jatkoi myllyttämistä ja ajassa 89 minuuttia Samuel Arponen viimeisteli illan toisen osuman. Ennen peliä uhottu taikatemppujen tekeminen ei siis ollut tuulesta temmattua.

JPS:n jätkät pelasivat hienon ottelun ja voitto taskussa oli mukava lähteä kotimatkalle. Voiton merkitystä korostaa se, että JPS vankisti alaloppusarjan johtopaikkaa.