Loistavalla taistelulla 2-2 tasapeliin Lehmossa

Lehmon palloa vastaan käytiin kiivas taistelu pisteistä.

Lähtökohtaisesti Jyväskylästä matkaan lähtenyt JPS:n edustusjoukkue saattoi yhden vaihtomiehen kera näyttää Lehmon pallon mielestä helpolta vastukselta, mutta pelin kulku osoitti aivan muuta. JPS:llä oli heti avauksessa yksi polvitoipilas ja erinäisistä syistä useat runkopelaajat eivät olleet kokoonpanossa, mutta silti loistavasti taistelleet JPS:n pelaajat saivat välillä Lehpan rivit rakoilemaan. 

Lehmossa sää ja kentän nurmipinta olivat varmaan koko kauden parasta A-luokkaa. Katsojiakin oli valunut lehtereille ihan mukavasti, sillä Lehpalle tämä peli oli tärkeä. Lehmolaisilla oli kova halu nousta vielä samoihin pisteisiin kakkosena olevan FC Blackbirdin kanssa. Lehpalla on vielä peli WJK:ta vastaan. 

JPS aloitti pelin vahvasti ja muutaman minuutin pelin jälkeen Kalle Ojalalla oli hieno tilaisuus viedä vieraat johtoon, mutta puoliksi avoin maali ei vetänyt palloa puoleensa vaan se päätyi suoraan maalivahdin syliin. Peli aaltoili tämän jälkeen puolelta toiselle. Lehpa sai muutaman kulman ja yhden kulmatilanteen hässäkästä pallo päätyi flipperimäisesti vastustajalle ja 17. minuutilla Lehpa teki avausmaalin. 

Muutama minuutti kotijoukkueen maalin jälkeen, ylhäällä pirteästi pelannut Chian Kara sai pahan tällin jalkaansa ja hänet jouduttiin siirtämään hetkeksi maalipäätyyn hoidettavaksi. JPS sai vasemmalta laidalta boxin vierestä vapaapotkun. Joukkueen johtaja ja Kara olivat todistamassa aitiopaikalta kun pelin kultajalka Teemu Vänttilä upotti pallon tolpan ja maalivahdin pään kautta verkon perukoille. Aivan loistava suoritus ja fiilis oli katossa tasoituksen jälkeen. 

Ensimmäinen puolisko jatkui tasaisena ja JPS:n miehistö joutui uurastamaan kovasti, koska vaihtopenkillä oli vain yksi pelaaja odottamassa kentälle pääsyä. Ensimmäisen puoliskon jatkoajalla (45+1) tuli vettä JPS:n niskaan ja vastustaja teki 2-1 johtomaalin. JPS:n maalilla loistavasti pelannut Ilari Pääkkönen juoksi pitkää palloa vastaan ja huusi ottavansa sen, mutta pienen arviointivirheen vuoksi pallo ei päätynytkään suoraan maalivahdin hyppysiin vaan vastustaja sai pallon ja teki maalin käytännössä tyhjiin. Maali oli se tyypillinen pukukoppimaali ja kotijoukkue myhäili tyytyväisyyttään. Lehmolaiset odottivat varmaan pelin ratkeavan tähän ja ennakoivat ettei JPS:n ohuen rosterin jalat riitä enää toisella puoliskolla kovaan vastarintaan - väärin arvoitu.   

JPS:n pelajaat osoittivat taisteluhenkeä ja toinen puolisko oli alusta asti hienoa kamppailua. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuuksia tehdä lisämaaleja, mutta sellainen nähtiin vasta minuutilla 77, kun Ojalan Kallen esityöstä Vänttilä teki illan toisen maalinsa. Samanlaisia hyökkäyksiä oli tullut muutamia jo ennen tätä, joten maali tuntui roikkuvan ilmassa - tasoitus oli ansaittu. Maalin jälkeen Lehpalla alkoi raivokas yritys tehdä lisää maaleja, mutta JPS:n rautaiset miehet pitivät numerot tasoissa. Keskikentällä Lenni Purokuru ja Jimi Mahonen joutuivat uurastamaan läpi pelin ja joukkueen kuopus Mahosta jouduttiin elvyttämään loppuvaiheessa pahan jalkakrampin takia.  

Täytyy sanoa, että myös puolustuksessa "luutivat"vastustajia hienosti Markus Kulmala, Eeli Keiskoski, Jaakob Sykiäinen ja Aleksi Räsänen. Aleksi oli vielä aiemmin pelannut pääosin hyökkääjänä, joten suoritus oli alakerrassa mainio. Kentän terrierinä sekä ylhäällä että alhaalla hääri Samuel Arponen ja tuntui, että hän oli aina oikeassa paikassa. Lisäksi on huomionarvoista, että valmentajamme Jahad Yari ei saanut tässä ottelussa korttia!

Peli oli hieno osoitus loistavasta joukkuehengestä ja taistelusta, vaikka JPS joutui pelaamaan pienellä miesmäärällä, niin missään vaiheessa ei luovutettu vaan taisteltiin miehekkäästi. Oli mahtavaa olla jännitämässä kentän laidalla. Kiitos JPS:n sankarit!     

JPS:n pelit jatkuvat alaloppusarjassa. Kuten jo aiemmin on todettu, niin peliesityksien puolesta JPS olisi kuulunut ylempään loppusarjaan ja vain niukasti jäätiin viivan alle. Fortuna (ja välillä tuomarit etenkin FC Kings - JPS matsissa) ei kuitenkaan ollut meidän poikien puolella. Viiden pelin otteluohjelma selviää 1.9 keskiviikkona pelattavan Lehpa - WJK pelin jälkeen. 

 


Näytä lisää uutisia