JPS - PAVE 3-1 ja ansaittu kotivoitto

JPS dominoi koko pelin, mutta maalit olivat taas kiven alla.

Aivan aluksi voisin sanoa, että huh huh, mikä peli.

Itä-lohkon viimeisenä keikkuva PAVE tuli Iisalmesta JPS:n vieraaksi. PAVE:n päävalmentajana on yksi Suomen tunnetuimmista jalkapallolegendoista, Atik Ismail, ja oli mielenkiintoista nähdä mihin vieraat pystyvät. PAVE:n pelikunto on viimeisissä peleissä ollut nousujohteista, mutta tänään ei jäänyt kenellekkään epäselväksi kumpi joukkue tahditti kentän tapahtumia. Kokonaisuutena JPS piti palloa ja dominoi kentällä, mutta PAVE puolusti sinnikkäästi ja punaisilla oli haasteita päästä "bussin ovista sisään".

Ensimmäisellä puoliajalla JPS siirteli palloa ja piti painopisteen PAVE:n puoliskolla. JPS:llä oli kyllä paikkoja tehdä avausosuma, mutta puoliajalle mentiin 0 - 0 tilanteessa. PAVE:lla oli paljon vaihtomiehiä verrattuna JPS:n harvaan vaihtopenkkiin, mutta sekään ei auttanut vastustajaa.

Toinen puoliaika alkoi samalla kaavalla kuin ensimmäinen päättyi. JPS hallitsi pelitapahtumia. Sitten pelin synkin hetki punaisten kannalta tapahtui. PAVE sai hieman epämääräisen tilanteen JPS:n maalilla ja näytti, että maalivahdin hallussa ollut pallo potkaistiin maaliin. Olisiko maali pitänyt hylätä vai ei  –  tämä jäi askarruttamaan mieltä. Onneksi JPS uskoi omaan tekemiseen ja jatkoi painostustaan, joka toi heti parin minuutin päästä tulosta, kun minuutilla 65 Samuel Arponen pisti pallon PAVE:n pömpeliin. Sama meno jatkui JPS:n maalin jälkeen ja 76. minuutilla keltaisen kortin pelissä saanut Teemu Vänttilä vei loistavalla vedolla isännät johtoon 2-1 osumalla. Vihdoinkin tulos alkoi korreloida pelitapahtumien kanssa. Johto-osumasta oli kulunut 7 minuuttia, kun maalipörssissä korkealla oleva kiituri Kalle Ojala viimeisteli 3-1 osuman. JPS:llä oli vielä useita paikkoja kaunistella lukemia, mutta Ojalan maali jäi viimeiseksi.

Koko JPS:n miehistö pelasi tänään loistavasti ja joukkueena. Sarjapaikka nousi voitolla reippaasti. Pelillisesti punanutut kuuluisivat sarjan kärkikastiin.

JPS:llä on vielä yksi peli jäljellä Lehpan vieraana ensi viikonloppuna. Tuosta pelistä voitto ja muutaman muun joukkueen sopivat pisteet, niin JPS voi löytää itsensä vielä ylemmästä jatkosarjasta. Mikä parasta, niin alkusarjassa ansaitut pisteet jäävät voimaan molemmissa sarjoissa, joten JPS:n tilanne on kummassakin tapauksessa hyvä.