Vierasvoitto Varkaudesta 3-5

JPS:n otteet edellisissä peleissä antoivat odottaa tämän kaltaista tulosta ja kotikentallään vahvasti pelannut WJK kaatui 20-vuotisjuhlapelissään ansaitusti.

Palloseuran punainen vieraili eilen iltaottelussa WJK:n vieraana sen 20-vuotisjuhlaottelussa. Ottelu pelattiin hyvissä olosuhteissa perinteisellä keskuskentän nurmella runsaslukuisen kotiyleisön edessä. WJK vyörytti vahvasti ottelun alkuminuutit, olihan sillä kaksi kotivoittoa alla ja juhlatunnelma niin kentällä kuin katsomossakin.

Palloseura herää kuitenkin ajoissa ja ottaa pelin haltuun maltillisella syöttöpelillä. Ottelun 7. minuutilla JPS saa kulmapotkun ja Kalle Ojala nousee omiin korkeuksiinsa ja puskee ylätakakulmaan 0-1. Palloseura saa avausmaalista lisävirtaa, hallitsee kenttäpeliä ja hyökkää oikealta, jonne Kalle saa syötön noin 16 metriin. Kalle ottaa pallon rinnalla alas ja sijoittaa alatakakulmaan, tilanne 0-2 ja mikä parasta, tässä vaiheessa ottelua on pelattu vain 12 minuuttia.

Maali vapautti JPS - pelin ja toista puoliaika pelattiin tasapuolisesti puolustaen ja hyökäten, varsinaisia maalintekotilanteita ei kotijoukkueelle siunaantunut kuin pitkistä sivurajaheitoista. Palloseuralla oli muutamia lisämaalitilanteita, mutta niissä ei kuitenkaan aivan onnistuttu, kunnes JPS-pelaaja kaadetaan rangaistusalueella. WJK:n pelaajalle keltainen kortti ja pallo pilkulle otteluajassa 40 min. Pilkulta Kalle Ojala tekee puhtaan knallimaalin vasempaan yläkulmaan 0-3, joka jää taukotilanteeksi.

Toisen puoliajan alussa WJK tekee kaksi pelaajavaihtoa ja ottaa pelin täydelliseen hallintaansa. JPS:n pelaajat eivät saa konettaan käyntiin ja joukkueen kapteeni Ruippo tekee maalinedushässäkästä maalit 1-3 ja 2-3 ja trilleri on valmis.

Punaisten peli on kuin vastakohta ensimmäiseltä jaksolta, maltillinen peli puuttuu eikä kone käynnisty. WJK rakentaa ja hallitsee pelikenttää, kunnes ottelun 73 minuutilla erotuomari nostaa kotijoukkueen pelaajalle punaisen kortin kovasta taklauksesta. Suihkukomennuksen myötä Palloseuran pelaajat saavat itseluottamuksen kohdalleen, WJK :n prässi avautuu ja pelin hallinta tasoittuu. WJK hamuaa tasoitusta ja heidän ykköspyssy Lankinen sutii 81 minuutin jälkeen lukemiksi 3-3. Tasoituksen jälkeen siunaantuu kotijoukkueelle vielä lisämaalitilanne, mutta hyvin JPS:n maalilla pelannut Ilari Pääkkönen torjuu yrityksen.

Palloseura ei lannistu ja laittaa viimeisen vaihteen päälle. Keskikentällä hyvin raatanut Lenni Purokuru rakentaa, koko joukkue taistelee ja kukapas muu kuin "The man of the match" - Kalle Ojala sijoittaa ottelun 85 minuutilla lukemiksi 3-4.

Kun vielä ottelun lisäajalla Aleksi Räsänen tuikkaa  takakulmaan 3-5 on peli selvä ja pisteet matkaa punaisten mukana Jipsinkylään.Pelin jälkeen punaisten fiilis oli väkevän loppuväännön jälkeen mahtava.

Vaihtomiehinä toisella puoliajalla hyvin tsempanneille Jesse Pasaselle ja Jukka Suokkaalle oli tämä ottelu tällä kaudella viimeinen. Nämä ansiokkaat pelaajat siirtyvät opiskeluiden myötä Tampereelle ja Vaasaan. Tsemppiä pojille opiskeluun ja toivottavasti vielä joskus miehet nähdään punaisissa paidoissa.

Palloseuran seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon perjantaina Viitaniemen kentällä kun vastaan tulee Iisalmen Palloveikot. JPS:llä on vielä hyvä mahdollisuus nousta ylempään loppusarjaan, mutta siihen vaaditaan myös muiden joukkeiden peleistä JPS:lle suotuisia tuloksia. JPS:n juniorit juhlistivat ottelua omalla treenipelillään Varkaudessa ja saattoivat miesten edustusjoukkueen kentälle.