Paikallisderby JPS-JJK/2 päättyi tasapeliin 0-0

JPS:n taika maalinteon tehottomuudesta jatkuu ja paikallisderby päättyi pistejakoon JJK:n kanssa.

Keskiviikkona 4.8 saatiin pelata paikallisderby JPS:n ja JJK2:n välillä hienoissa olosuhteissa eikä peli jättänyt katsojia kylmiksi, 0-0 lopputuloksesta huolimatta.

Välillä toivoisi onnenkantamoista tai jopa räkämaalia JPS:n kannattajana, mutta molemmat ovat kiertäneet JPS:n kaukaa. Pelissä ei ollut kirjoittajan mielestä kummallakaan puolella loistavia onnistujia eikä myöskään epäonnistujia ja ehkä juuri siksi peli päättyi maalittomana. Olihan JPS:n päivän parhaana pelaajana palkittu Teemu Vänttilä näkyvässä roolissa, mutta ilman maalia ei hänenkään esitys saanut täyttä kymppiä.

Peli oli kyllä vauhdikasta ja kovaa taistoa käytiin myös yksilötasolla, mutta todella vaaralliset maalitilanteet olivat harvassa. Huolimatta kovasta kamppailusta oli peli kuitenkin kokonaisuutena rehtiä ja siistiä. JJK:lla oli muutama hieno paikka pistää verkko tötterölleen, mutta viimeistään hienosti maalilla pelannut Ilari Pääkkönen torjui yritykset. Samalla tavoin JPS:llä oli paikkansa, mutta JJK:n parhaana pelaajana palkittu Joni Heikkinen piti tolppien välin koskemattomana tai sitten maalin koko olisi pitänyt olla suurempi, sillä JPS:n pelaajien vedot viuhuivat ohi.  Pelin ensimmäisellä puoliskolla oli molemmissa leireissä havaittavissa pienoista sähköä ilmassa ja ehkä tässä vaiheessa kautta pisteiden tärkeys tuntui näkyvän pelaajien otteissa - turhia riskejä ei otettu. Puoliskoa kuvastaa hyvin se, että peliseurantaan ei tullut mitään merkintöjä ei vaihtoja, kortteja tai maaleja, siis pelkkää tyhjää. Aivan ensimmäisen puoliskon lopussa oli molemmilla joukkueilla mahdollisuus tehdä vapauttava pukukoppimaali, mutta ei.  

Toisella puoliskolla oli enemmän tapahtumia ja peli aukesi paremmin, mutta kovasta taistelusta huolimatta verkkoa ei heilutettu. 86. minuutilla JJK:n Fabian Hanslian sai toisen keltaisen kortin rumasta taklauksesta ja sitä myöten suihkukomennuksen. Ensimmäinen keltainen oli tullut aiemmin huonosta käyttäytymisestä tuomareita kohtaan. Ulosajon jälkeen JPS painosti kovasti ja maali roikkui ilmassa, mutta edes sitä onnenkantamoista tai räkämaalia ei nähty. Pelin jälkeisiä tunnelmia voi verrata Youtubesta löytyvään videoon, jossa Pasi Rautiainen antaa palautetta maalien merkityksetä tulosurheilussa.

JPS:llä on edessä vielä 3 alkusarjan ottelua peräpään joukkueita vastaan ja voisin laittaa ison potin likoon sen puolesta, että JPS:n maaliton aika ja taika loppuu ja viimeisissä peleissä nähdään katsojienkin kaipaamia maalikarkeloita?


Näytä lisää uutisia