Pisteet jakoon derbyssä Komeettoja vastaan

Tiukka derby sarjan kärjessä keikkuvia Komeettoja vastaan.

Aurinkoisella ja lämpimällä Comets-parkin kentällä pelattu titaanien taisto päättyi pisteiden jakoon. Odottiko sarjan kärjessä keikkuvat Komeetat helppoa iltapuhdetta sarjan peräpäässä luurailevan JPS:n kanssa?

JPS:n tämän hetken paikka sarjataulukossa ei peliotteiden puolesta anna oikeata kuvaa joukkueesta, vaikka loukkaantuneiden lista onkin pitkä. Joukkueen taitava ja värikäs joukko muodostaa todella loistavahenkisen kokonaisuuden, joten tulevilla vastustajilla on tekemistä yrittäessään viedä pisteitä. Maalinteon tehokkuudessa on vielä parannettavaa, mutta kun se ketsuppipullo aukeaa kunnolla, niin verkot on tötteröllään oli vastassa mikä joukkue tahansa.

Yleensä ei kannata murehtia menneitä eikä valitella tuomareiden edesottamuksia, mutta edellisessä pelissä menetetyt pisteet kaivelevat vieläkin.  Kuopiossa FC Kingsiä vastaan pelatussa pelissä vei tuomari räikeällä virheellään JPS:ltä vähintäänkin tasapelin. Kings pelin tuomariratkaisu on puhututtanut etekin tuomareita jopa valtakunnallisesti. Toivottavasti kaikki ottavat tapahtuneesta opiksi, koska tehdyssä maalissa ja sen hyväksymisessä ei ollut mitään urheiluhenkeä ja lisäksi se sisälsi useita tuomarin käsien läpi menneitä virheitä.

Paluu Komeetat JPS peliin. Ensimmäinen puoliaika alkoi molempien joukkueiden osalta varovaisesti. Punaisten lasien läpi katsottuna JPS hallitsi hienoisesti pelia ja pyrki rakentamaan hyökkäyksiä alakerran kautta. Muutaman kerran onnistuttiin pääsemään maalintekopaikoille, mutta tulos jäi saavuttamatta. Komeettojen peli tuntui perustuvan pitkiin avauksiin ja nopeisiin laitahyökkääjien pistoihin, mutta JPS:n puolustus sai pidettyä nämä nopeat laiturit aisoissa. Pelin 24 minuutilla JPS:n keskikentällä tapahtui pallon menetys ja Komeetat sai käytettyä tilaisuuden hyväkseen tekemällä avausmaalin. Maalin jälkeinen hurmos ei kestänyt kauaa, kun JPS:n tuulennopea oikea laituri Kalle Ojala karkasi pahantekoon ja tasoitti pelin 1-1. Komeettojen maalista oli kulunut vain minutti, joten kavennus tuli oivalliseen aikaan.

Toisella puoliajalla lähes sama kaava jatkui. Alkupuoliskolla peli aaltoili puolelta toiselle. Noin puolivälissä jaksoa JPS:llä oli pitkä paineistus Komeettojen kenttäpuoliskolla, mutta tulosta ei saatu. Jossain välissä Komeetatkin kävi kolistelemassa maalin tolppia, mutta sen lähemmäksi maalia ei päästy.

Kokonaisuudessaan peli oli siistiä ja rehtiä vääntöä  ja ehkä lopputulos on kuitenkin pelitilanteisiin nähden oikeutettu. Molemmilla joukkueilla oli momentuminsa kääntää peli voitoksi.

Tästä on hyvä jatkaa. Tsemppiä pelihin JPS:n sankarit. Yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta!