SC Riverball oli tyly vieras kauden avauksessa

Kauden 2021 miesten kolmosen avausottelu JPS - SC Riverball

Pitkään odotettu kauden avaus Viitaniemessä jätti kotijoukkueen otteissa vielä toivomisen varaa. Pelissä oli paljon hyvää, mutta jos loppulukemat on 1 -5, niin jossain pelin osa-alueella on myös parannettavaa.

Ensimmäinen puoliaika päättyi 0 - 0 ja peli olisi voinut kääntyä molemmille jakson aikana. Aivan pelin alussa SC Riverball tuli ryminällä JPS:n puoliskolle ja sai aikaan muutaman vaarallisen tilanteen. Joensuulaisilla oli useita kulmia, mutta niistä ei tulosta tullut. JPS:llä oli myös muutama vaarallinen vastahyökkäys ja lähimpänä maalia oli Settylas Loutelamio, jonka laukaus osui Jyväskyläläisittäin harmillisesti tolpaan. Ensimmäinsn puoliajan tilanteet saivat katsojat odottamaan tasaista vääntöä myös toiselle puolikkaalle. Peli oli ajoittain melko fyysistä ja yksi Riverballin pelaaja sai alkupuoliskolla rumasta taklauksestaan keltaisen kortin ja tuomarin mukaan punainen kortti oli todella lähellä.

Toisin kuitenkin kävi. Noin 5 miinuuttia toisen puoliajan alusta tuli JPS:lle synkkä hetki. AIkaan 49.55 Riverball sai hyvän hyökkäyksen, jonka päätteksi nahkakuula päätyi JPS:n verkon perille. Puoli minuuttia maalin jälkeen sattui JPS:n boxissa rike ja pallo vietiin pilkulle. Juuri maalin tehnyt numerolla 23 pelannut Klaus Nevalainen ei erehtynyt ja taululla oli JPS:n mustan hetken päätteeksi lukemat 0 -2. Ensimmäisen puoliajan tasainen vääntö oli yhtäkkiä muuttunut takaa-ajoksi. Samainen Nevalainen teki vielä seuraavasta rangaistuspotkusta maalin, joten hän sai kotiin viemisiksi knallin. Siispä heittämällä maalipörssin kärkeen. JPS ei kuitenkaan luovuttanut vaan jatkoi omaa peliaan ja piti ajoittain palloa mukavasti. Joensuulaiset pistivät verkkoa tötterölleen vielä muutaman kerran ja peli oli jo 0 -5. Aivan pelin lopussa pääsi JPS:n Aleksi Räsänen kaunistelemaan hyvän syöttökuvion jälkeen lukemia ja sai pronssisen rikottua. Joensuulaiset ottivat tästäkin vähän kunniaa, koska Aleksi oli treenannut aiemmin kaudella SC Riverballin kanssa.

Pelin loppulukema 1-5 ei täysin kuvaa pelin tapahtumia, mutta kaikki kunnia SC Riverballille kovasta ottelusta ja voimme reilusti sanoa, että parempi joukkue vei voiton. JPS ottaa tästä pelistä opiksi ja pistää rivit suoriksi. Nälkäiset jyväskyläläiset lähtevät heti keskiviikkona Kings SC vieraaksi Kuopioon metsästämään pisteitä.