Riku Hämäläinen siirtyy Ruotsin kentille

Uudet haasteet odottavat Bollnäsissä.

JPS:n oma kasvatti ja viime kaudet kapteenin nauhaa kantanut Riku Hämäläinen ottaa uuden askeleen urallaan. Edessä on siirtyminen Ruotsin pääsarjaan Elitserieniin, jossa Hämäläinen pukee jatkossa päälleen Bollnäs GIF:n pelipaidan.

23-vuotias Hämäläinen debytoi JPS:n edustusjoukkueessa jo nuorena, ja kausia Bandyliigassa ehtikin kertyä jo seitsemän kappaletta, kaikki kasvattiseuran paidassa. Hämäläinen on pelannut läpi nuorten maajoukkueet ja ollut mukana myös A-maajoukkueen tarkkailulistalla. Nyt edessä on uudet haasteet länsinaapurissa.

- Jipsissä pelaaminen on kehittänyt sille tasolle, että nyt on aika lähteä kokeilemaan uusia tuulia ja Ruotsin Elitserieniä. Seitsemän vuoden aikana Jipsissä ei ole koskaan ollut kentällä tai kentän ulkopuolella sellainen fiilis, että en tässä seurassa haluaisi pelata, vaan kaikkina vuosina on ollut mahtava joukkue ja mahtavia jätkiä. Kun joskus takisin tullaan, niin kyllä sen tietää että kotiseuran värit puetaan taas päälle.

Paluu ei kuitenkaan ole mielessä vielä lähiaikoina. Viime vuosina Bandyliigan parhaimmistoon nousseen ja kaudella 2019-2020 myös sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Hämäläisen on nyt aika lähteä tavoittelemaan Ruotsin kovatasoisen pääsarjan valloittamista.

- Tavoitteena on ollut päästä kehittymään Ruotsin kentille vielä lisää ja pelaamaan kovatasoista jääpalloa ja mahdollisesti tekemään myös uraa sinne. Aika näyttää, toivottavasti pysytään ehjänä ja terveenä.

Hämäläisen valinnaksi tuli siis Bollnäs, joka on pieni kaupunki Keski-Ruotsissa. Viime kaudella joukkue oli Elitserienin runkosarjassa sijalla 12. mutta lähivuosilta löytyy myös menestystä, muun muassa hopeaa keväältä 2017 ja seurajoukkueiden maailmancupin voitto 2019. 

- Odotan innolla Bollnäsiin lähtöä ja olen varma että tein oikean valinnan kun tartuin heidän tarjoukseen. Bollnäs on perinteikäs jääpalloseura ja koko kaupunki elää jääpallolle. Vuoden päästä valmistuva uusi jääpallohalli tuo myös paljon lisää, syksy harjoitellaan vielä Edsbynin ja Söderhamnin jääpallohalleissa. 

- Odotukset ovat vielä maltilliset pelisuoritusten osalta. Uusi kulttuuri, uusi pelitapa ja kaikki muutkin muutokset tuovat omat haasteensa ensimmäisenä kautena.

Aivan yksin ei Rikun tarvitse uuteen maahan sopeutua, sillä myös vuoden nuorempi pikkuveli Saku Hämäläinen siirtyy samaan seuraan. Veljekset ovat pelanneet yhdessä lukuisia kausia niin Jipsin juniorijoukkueissa kun edustuksessakin, ja olivat yhdessä voittamassa Suomen mestaruutta keväällä 2019. Viimeiset kaksi vuotta Saku on pelannut Örebrossa, ja oli päättyneellä kaudella merkittävässä roolissa seuran noustessa toiseksi korkeimmalta sarjatasolta Allsvenskanista pääsarjaan.

Koko JPS:n seurayhteisö kiittää Rikua vielä vuosistaan seurassa ja toivottaa molemmille veljeksille onnea uusiin haasteisiin. Riku haluaa vielä lopuksi lausua kiitokset ja terveiset JPS:n kannattajille.

- Kiitos kaikille JPS:n kannattajille jotka ovat minuakin potkineet eteenpäin. Toivotaan eettä korona helpottaa ensi kauteen mennessä niin pääsette taas nauttimaan Viitaniemen uusista tiloista, uudesta Jipsistä ja tietysti peleistä!

Veljesten tunnelmia on luettavissa myös Bollnäsin nettisviujen uutisesta. 


Näytä lisää uutisia