JPS P17 SM-hopealle

Helsinki YJ vahvempi finaalissa.

Viitaniemen superviikonloppu jatkui sunnuntaina, kun lauantaisen P21 SM-finaalin jatkeeksi ohjelmassa oli P17-ikäluokan SM-loppuottelu, jossa Jipsin vieraana oli Helsinki YJ. Eilisen tapaan tänäänkään ei maaleilla juhlittu, ja lopulta pokaali ja kultaiset mitalit matkasivat Helsinkiin loppulukemin 0-1.

Säät olivat vaihtelevat tänäänkin. Avausjaksolla satoi lunta, eikä jää suuremmin ollut pelattavassa kunnossa, vaan joukkueet pelasivat palloa paljon ilmassa.

Avausjakso oli melko tasainen. Suuria kauneuksia ei peli tarjonnut, ja vähäiset maalipaikat tulivat rankkarialueelle nostetuista palloista ja erikoistilanteista. Avausjakso oli maaliton, joten toiselle puoliajalle jatkettiin tasatilanteessa 0-0.

Toiselle jaksolle lumisade lakkasi ja palloa pelattiin jäätä pitkin. Sen myötä myös hallinta kääntyi selkeästi helsinkiläisille, joka vyörytti palloa ahkerasti kohti hyökkäyspäätyä. Jipsin tiivinä pelannut puolustus ja maalilla loisto-ottelun pelannut Henri Mattila kuitenkin pitivät lukemat edelleen nollissa.

Lopulta reilun tunnin pelin jälkeen Helsinki YJ sai yrittämiselleen palkinnon, kun Teemu Kaikkonen pääsi maalivahdin kanssa nokikkain ja nosti pallon varmasti yläkulmaan. Lukemat 0-1.

JPS lähti hakemaan tasoitusta, mutta Helsinki YJ pelasi johtoasemassa kypsästi. Jipsin vaarallisimmat maalipaikat tulivatkin pääasiassa kulmalyönneistä. Helsinkiläiset pitivät kuitenkin maalinsa puhtaana loppuun saakka.

Näin Suomen mestaruus matkasi Helsinkiin, ja viimevuotisen kullan perään JPS P17 korjasi tällä kertaa talteen hopeiset mitalit. Kokonaisuudessaan nuorten jipsiläisten kautta voidaan kuitenkin pitää onnistuneena, sillä sekä P17 että P21-joukkueet ylsivät finaaliin omassa sarjassaan.

JPS P17 kiittää päättyneestä kaudesta kannattajia, taustajoukkoja, yhteistyökumppaneita ja kaikkia matkassa mukana olleita!

Jipsiläinen jääpallokausi päättyy ensi perjantaina 12.3. kun edustusjoukkue pelaa Bandyliigan pronssiottelussa Viitaniemessä. Vastassa on Porin Narukerä ja ottelu alkaa kello 19. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä YouTubesta JPS LIVE -kanavalta. Mahdollisista erikoispääsylipuista tiedotetaan alkuviikosta.


Näytä lisää uutisia