JPS jatkaa pronssiotteluun

Akilles eteni finaaliin.

Bandyliigan välierät jatkuivat keskiviikkona Porvoossa, kun Akilles isännöi Jipsiä kolmannessa välierässä. Selkä seinää vasten olleet jyväskyläläiset eivät enää ottelusarjaa onnistuneet venyttämään, vaan Akilles voitti puhtaasti 6-0 ja eteni finaaliin suoraan voitoin 3-0.

Ottelua ei päästy aloittamaan aivan normaaleissa merkeissä, sillä Porvoon keväinen sää oli pehmentänyt jään, ja kenttähenkilökunta joutui työskentelemään sen kanssa hieman pidemään. Lopulta ottelu kuitenkin päästiin aloittamaan vain puoli tuntia alkuperäisestä aikataulusta myöhässä kello 19.30.

Vaikeista lähtökohdista huolimatta JPS lähti otteluun ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Avausjaksolla porvoolaisten maalille kasailtiinkin jopa vastustajaa enemmän maalipaikkoja, mutta lopulta maalihanat avasi Akilles vajaan parinkympin kohdalla. Vielä ennen taukoa upposi porvoolaisten kulmalyönti onnekkaasti sisään, ja näin taukolukemat olivat isäntien hyväksi 2-0.

Avausjaksolla jää oli vielä hieman pomppuinen, mutta toisen jakson alussa se näytti hyvältä. Porvoon Pallokentän ylle iski kuitenkin yllättävä maaliskuinen myrsky lumisateella ja tuulella säestettynä, ja varsinkin JPS joutui puskemaan hyökkäyksiään kovaan vastatuuleen.

Toisella jaksolla Akilles näytti sen, miksi se on hallitseva Suomen mestari sekä runkosarjan ykkönen. Jipsin kirille eivät porvoolaiset jättäneet oikein minkäänlaisia mahdollisuuksia, ja nakuttelivat itse pallon Jipsin verkkoon neljästi toisen jakson aikana.

Loppulukemat olivat selkeät 6-0. Välieräsarjan kaksi ensimmäistä kohtaamista JPS taisteli kovasti ja olisi voinut otteluita pienellä tuurilla kääntääkin itselleen, mutta kolmannessa kohtaamisessa ei kysymysmerkkejä jäänyt ilmaan. Näin Akilles eteni finaaliin suoraan voitoin 3-0, ja pääsee puolustuamaan viime kevään mestaruuttaan kotijäällä. Tsemppiä porvoolaisille kultataistoon!

JPS jatkaa viime kevään tavoin pronssiotteluun, joka pelataan perjantaina 12.3. Vastustajaksi tulee häviäjä toisesta välieräparista, jossa Veiterä johtaa tällä hetkellä Narukerää voitoin 2-1. Pronssiottelu pelataan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä.