JPS murskalukemin neljän parhaan joukkoon!

Matka jatkuu välieriin!

Bandyliigan pudotuspelit jatkuivat perjantaina, kun JPS kohtasi puolivälierien toisessa ottelussa HIFK:n. Ottelusarja ja välieräpaikka oli keskiviikon 4-2 -kotivoiton jälkeen katkolla Jipsille.

Ja homma katkaistiin melkoisella näytöksellä. Illan kotijouokkueelle ei jätetty mitään palaa, kun JPS murskasi HIFK:n loppulukemin 2-10 ja jatkoi matkaansa neljän parhaan joukkoon!

Keskiviikon paukkupakkasen jälkeen Helsingissä pelattiin perjantai-iltana loistavissa jääpallo-olosuhteissa. JPS tuli alusta asti päälle kovaa, ja heti toisella minuutilla kapteeni Lasse Tammilehto vei hienolla lyöntimaalilla Jipsin johtoon.

Vartin jälkeen Ville Hämäläinen kasvatti johdon kahteen. HIFK:n peli tuntui olevan sekaisin, ja se sortui myös jäähyilyyn. Puolen tunnin kohdalla Sampsa Purhonen osui kulmasta, ja peli oli jo 0-3.

Varsinaisia vaarallisia maalipaikkoja HIFK ei avausjaksolla suuremmin saanut, kunnes sille vihellettiin rankkari. Se upposi sisään, ja taukolukemat olivat Jipsin hyväksi 1-3.

Toisen jakson alkaessa JPS teki saman kuin pelin alussa. Pari minuuttia pelattu, ja pallo maaliin. Tällä kertaa asialla oli Jarno Eronen.

Tämän jälkeen jatkettiin hetken aikaa tasaisemmissa merkeissä. HIFK:lla oli muutamasta kulmalyönnistä paikka kavennella lukemia, mutta Jipsin puolustus hoiti tilanteet pois. Niiden jälkeen Tuukka Ässämäki viimeisteli Jipsin viidennen ja ottelussa alkoi olla ratkaisun makua.

HIFK:n taitava pelimies Aku Ojanen toi vielä joukkueensa kolmen maalin päähän, mutta ottelun loppu oli JPS:n näytöstä. Tammilehto teki illan toisen, ja lukemat olivat 2-6.

Loppuhetkillä syntyi yksi HIFK:n oma maali, Ässämäki teki toisen ja myös Jasu Koljonen pääsi maalintekoon. HIFK alkoi jo selvästi turhautua edessä häämöttävän kesäloman edessä, ja soirtui myös hieman tyylittömään toimintaan perinteisen seuran arvoihin nähden.

Lopussa Ässämäki nakutteli vielä Jipsille kympin täyteen ja itselleen hattutempun. Ilmaan ei jäänyt kysymysmerkkejä, kun päätösvihellyksen soidessa taululla seisoi lukemat 2-10.

Näin JPS etenee suoraan kahdella voitolla välieriin eli neljän parhaan joukkoon. Mitaleista pelataan siis jo kuudentena keväänä putkeen! Välierissä vastaan tulee Porvoon Akilles, joka omassa puolivälieräparissaan pudotti WP-35:n myös suoraan kahdessa ottelussa.

Välierät pelataan paras viidestä -systeemillä, eli finaaliin etenee kolmella voitolla. Ottelusarja alkaa keskiviikkona Porvoossa, ja jatkuu lauantaina Jyväskylässä. Näistä lisää juttua viikonvaihteen aikana.

Ensimmäinen etappi siis selätetty ja taistelu jatkuu. Päivät pitenee ja panokset kovenee, pysykää mukana!