Ennakko: Tosipelit alkavat kotijäällä

JPS isännöi ensimmäistä puolivälierää.

Runkosarja on nyt historiaa, ja Bandyliigan tosipelit alkavat keskiviikkona ensimmäisten puolivälierien merkeissä. JPS kohtaa HIFK:n, ja ottelusarja alkaa kotijäällä Viitaniemessä.

Puolivälierien ottelusarjat pelataa paras kolmesta -systeemillä, eli neljän parhaan joukkoon etenee kahdella voitolla. Toinen ottelu on ohjelmassa Helsingissä perjantaina klo 19, ja mahdollinen kolmas ottelu Viitaniemessä sunnuntaina klo 17.

JPS oli runkosarjassa kolmas ja HIFK kuudes. Joukkueet ottivat edellisen kerran toisistaan mittaa vain hetki sitten helmikuun ensimmäisenä lauantaina, kun pisteet tasattiin stadilaisten kotiottelussa lukemin 3-3. Tammikuun puolivälissä Jyväskylässä pelattu ottelu puolestaan päättyi JPS:n voittoon 6-2.

HIFK pelasi viime viikonloppuna kaksi ottelua, kun se hävisi Narukerälle Porissa 5-1 ja runkosarjan päätösmatsissa voitti Botnian paikallisderbyssä 6-5. JPS puolestaan päätti runkosarjan tappiolla sarjassa pykälän ylemmäksi sijoittuneelle Veiterälle.

Helsinkiläisten paras pistemies runkosarjassa oli seuraan täksi kaudeksi Kamppareista saapunut ja aikoinaan Jipsiäkin edustanut Santeri Laitinen tehopisteillään 21+3.

Joukkueilla löytyy yhteistä playoff-historiaa myös melko lähivuosilta, kun ne kohtasivat toisensa puolivälierissä kolmena keväänä putkeen vuosina 2014-2016. Vuosina 2014 ja 2016 JPS paineli sarjasta jatkoon. 

Ottelu Viitaniemen iltavaloissa alkaa kello 19. Ottelun erikoispääsyliput on loppuunmyyty. Ottelua voi katsella suorana lähetyksenä YouTubesta JPS LIVE -kanavalta.  Ottelun selostaa Simo Oksanen ja kommentaattorina toimii Esko Tammilehto. Ottelulähetystä mukana toteuttamassa Sivuprofiili Oy!


Näytä lisää uutisia