Runkosarjan tilastokatsaus

Tuukka Ässämäki oli Jipsin ahkerin pistemies.

Bandyliigan runkosarja päättyi viikonloppuna, ja pudotuspelit käynnistyvät huomenna keskiviikkona. Otetaan vielä tässä vaiheessa kuitenkin pieni katsaus menneeseen ja Jipsin runkosarjaan.

JPS:n lopullinen sijoitus runkosarjassa oli kolmas. Kakkossijastakin taisteltiin aivan viimeisiin otteluihin saakka, mutta sen nappasi lopulta Lappeenrannan Veiterä. Runkosarjan voitti Porvoon Akilles, ja Jipsin takana neljäs oli Porin Narukerä. Runkosarjan lopullinen sarjataulukko näkyy tästä.

Jipsille kertyi runkosarjassa 10 voittoa, kaksi tasapeliä ja neljä tappiota. Lopullinen pistesaldo oli siis 22. Kotipeleissä pisteitä kertyi 10 ja vieraissa 12. Maaleja tehtiin 91 ja päästettiin 50.

Runkosarja pelattiin kaksinkertaisena, eli otteluita kertyi 16. Tämän jälkeen oli vielä ennen pudotuspelejä tarkoitus pelata ylä- ja alajatkosarjat, mutta niistä luovuttiin koronatilanteen aiheuttamien ottelusiirtojen myötä.

Jipsin tehokkain pelaaja runkosarjassa oli täksi kaudeksi Edsbynin jääpallolukiosta punapaitaan palannut Tuukka Ässämäki, joka nakutteli lukemat 25+4. Näillä lukemilla Tuukka oli sarjan maalipörssin neljäs ja pistepörssissä kahdeksas. Toiseksi eniten pisteitä teki Riku Hämäläinen, 13+9, mutta Rikulle otteluia runkosarjassa kertyi loukkaantumisen takia vain yhdeksän.

Bandyliigan maalipörssin voitti Akilleen Denis Sadakov ja pistepörssin Veiterän Eetu Peuhkuri. Sarjan pistepörssiä voit tutkailla tästä.

Runkosarjan aikana Jipsin paidassa kentällä esiintyi yhteensä 19 pelaajaa. Jokaisessa 16 ottelussa pelasivat Sampsa Purhonen, Jasu Koljonen, Topi Pesonen ja Lasse Tammilehto. Tolppien välissä palloja torjui kolme maalivahtia, Iikka Lempinen, Karri Leisimo ja Samuel Gerovoi. Lisäksi nuori maalivahtilupaus Kalle Lampinen teki debyyttinsä liigamiehistössä oltuaan varamaalivahtina runkosarjan päätöspelissä.

Runkosarja on kuitenkin nyt historiaa, ja pudotuspelit käynnistyvät huomenna keskiviikkona klo 19 puolivälierien ensimmäisellä kohtaamisella, kun HIFK saapuu vieraaksi Viitaniemen iltavaloihin. Ottelun erikoispääsyliput on loppuunvarattu, mutta matsin näet suorana tutusti YouTubesta JPS LIVE -kanavalta! Selostajana toimii Simo Oksanen ja kommentaattorina maailmanmestarivalmentaja Esko Tammilehto.


Näytä lisää uutisia