JPS ei pysynyt sarjakärjen vauhdissa

Akilles oli tehokas Viitaniemessä.

Jipsin kahden kotimatsin viikonloppu jatkui lauantaina, kun Viiteniemessä vierailii Porvoon Akilles. Tällä kertaa JPS ei pysynyt sarjakärjen kyydissä, vaan vierasjoukkue vei pisteet mukaansa loppulukemin 2-7.

Jipsiläisten rankaisija oli tänään Denis Sadakov. Porvoolaisten taitava venäläinen maalintekijä nakutteli Viitaniemen iltapäivässä komeat viisi osumaa.

Pienessä lumisateessa pelatulle avausjaksolle JPS sai hyvän alun, kun vartin kohdalla Joonas Hiltunen pamautti isännät johtoon. Pitkään ei siitä ilosta saatu nauttia, kun heti maalin jälkeisessä vaihdossa vierasjoukkue tuli tasoihin.

Avausjakso eteni pelillisesti melko tasaisena, mutta Akilleen hyvä puolustus piti Jipsin poissa vaarallisilta paikoilta. Akilles meni tasoituksen jälkeen pian johtoon, ja vielä ennen taukoa teki kolmannenkin maalin. Jipsillä oli vielä paikka kaventaa rankkarista, mutta tällä kertaa se päätyi vastustajan veskarin hyppysiin.

Toinen jakso pelattiin puhtaalla jäällä hyvissä olosuhteissa. Porvoolaisten hyökkäykset vyöryivät kovaa vauhtia kohti Jipsin maalia, ja hetkessä peli olikin jo 1-6.

Ennen joulua Porvoossa pelatun ottelun kaltaista kiriä ei JPS tällä kertaa saanut aikaiseksi. Isäntien hyökkääminen ei puolestaan oikein meinannut onnistua. Akilles lisäsi tunnin pelin jälkeen johtoaan vielä yhdellä maalilla.

Loppua kohti Akilles haki vimmtusti lisää osumia, mutta Jipsin maalilla seitsemästä takaiskusta huolimatta kelpo pelin pelannut Iikka Lempinen piti hyvillä torjunnoillaan lukemat siedettävinä.

Loppuhetkillä JPS osui vielä kerran, kun Sampsa Purhonen hankki hienosti kulmalyönnin ja täräytti sen vielä itse sisään. Ottelun loppulukemat olivat siis 2-7.

Nyt katseet käännetään uuteen treeniviikkoon ja tulevan viikonlopun peleihin. Edessä on tuplareissu Helsinkiin, kun lauantaina Brakulla kohdataan HIFK ja sunnuntaina Oulunkylässä Botnia.