Pisteet Porista!

JPS kaatoi Kerän.

Jipsin kahden matsin viikonloppu jatkui sunnuntaina vieraspelillä Porissa, kun JPS kohtasi Narukerän. Vahvan toisen jakson ansiosta JPS kaappasi pisteet loppulukemin 4-8 ja jatkoi näin voittoputken viiteen otteluun.

Porissa pelattiin jopa hieman keväisissä olosuhteissa, kun lämpötila oli hiemnan plussalla ja porilaisittain harvinainen aurinkokin hemmotteli joukkueita.

Ottelun avausjakso oli tasainen, ja maaleja tehtiin tasaiseen tahtiin. Kotijoukkue meni vartin kohdalla johtoon, mutta JPS kuittasi pian tasoihin Jaakko Mannisen osuttua kulmalyönnistä. Kulmasta osuttiin toistamiseen heti perään Niko Herrasen toimesta, ja vierasjoukke johti ensimmäisen kerran ottelua.

Seuraavaksi oli vuorostaan Narukerän vuoro laittaa pallo kulmalyönnistä maaliin, asialla oli joukkueen tähtipelaaja Ville Aaltonen. Jipsin vei taas johtoon Tuukka Ässämäki. Ennen taukoa Kerä tuli vielä kerran tasoihin, ja näin hyvää jääpalloviihdettä tarjoillut avausjakso päättyi lukemiin 3-3.

Toiselle jaksolle JPS tuli hurjalla vimmalla. Parissa minuutissa jyväskyläläiset johtivat yhtäkkiä kahdella maalilla, kun Ässämäki ja Lasse Tammilehto pitivät porilaisten puolustusta pilkkanaan ja iskivät maalit mieheen.

JPS jatkoi vyörytystään, ja sai rankkarin, jonka niittasi sisään Ässämäki, ja hattutemppu oli jälleen täynnä. Eikä se siihen jäänyt, vaan Tuukka teki vielä neljännen, JPS alkoi päästä karkumatkalle.

Narukerä viritti kuitenkin hyvän kirivaiheen ja vyöryi aktiivisesti kohti Jipsin maalia, mutta hyvin joukkueena puolustanut vierasjoukkue taisteli rankkarinkin torjuneen Samuel Gerovoin johdolla eikä päästänyt kotijoukkuetta kukkoilemaan.

Kerran Narukerä sai kavennettua hienolla yläkulmalaukauksella pienestä kulmasta, mutta kun Jarno Eronen kaunisteli vielä loppuhetkillä Jipsin kahdeksannen, varmistui tärkeät vieraspisteet mukaan Jyväskylään!

Pelit jatkuvat taas tulevana viikonloppuna kahdella matsilla. Perjantaina Viitaniemessä vierailee Kampparit ja lauantaina Akilles. Näistä lisää myöhemmin!