Puhdas kotivoitto Tapanin klassikossa!

JPS nollasi WP-35:n.

Bandyliigaa pelattiin Viitaniemessä perinteisissä merkeissä, kun ohjelmassa oli joulupyhät kruunaava Tapaninpäivän klassikko JPS - WP-35. Punapaidat jättivät pisteet kotiin puhtaalla voitolla lukemin 8-0.

Tällä kertaa yleisöä ei harmillisesti päässyt joulupyhien kruunusta nauttimaan, mutta pelaajat saivat nauttia hyvästä jääpallokelistä, selkeästä ja tuulettomasta pakkaskelistä.

Isäntäjoukkue JPS oli enemmän kiinni pallossa ottelun alusta saakka, mutta hyvin taistelleet varkautelaiset pitivät pelin pitkään tasaisena. Avausmaali nähtiin lopulta 25 peliminuutin jälkeen, kun Karjalan pommittaja Topi Pesonen maalasi komealla kaukokudilla ja JPS johti 1-0.

Pitkään ei tarvinnut odotella, kun Joonas Hiltunen kasvatti kotijoukkueen johdon kahteen maaliin. Puoliajan loppu oli Jipsin hallintaa, mutta lisämaaleja ei nähty, ja näin taukolukemina taululla seisoi 2-0.

Toisen jakson edetessä JPS tehostautui. Tunnin kohdalla Jasu Koljonen viimeisteli läpiajosta ovelalla harhautuksella lukemiksi 3-0. Seuraavaksi oli läpi ottelun aktiivisesti maalipaikkoja hakeneen Tuukka Ässämäen vuoro pudottaa apina selästään, 4-0.

Jipsin viidennen teki Jaakko Manninen, ja kuudes maali oli harvinaista katseltavaa, kun Lasse Tammilehto ja Ässämäki junailivat rankkarikikan, josta Ässämäki teki illan toisen maalinsa.

Heti perään Ässämäki nakutteli hattutempun täyteen, kiilasi itsensä sarjan maalipörssin kärkipaikalle ja lukemiksi 7-0. Lopussa Juho Kaaretkoski pääsi myös maalien makuun, ja viimeisteli ottelun loppulukemiksi 8-0.

Jipsin maalilla pelannut Karri Leisimo korjaili vastustajan lähentelyt tänään varmasti pois, ja täydensi Jipsin puhtaan voiton hienolla nollapelillä.

Voitolla JPS piti sarjan kärkipaikan itsellään. Ottelut Bandyliigassa jatkuvat vuodenvaihteen jälkeen lauantaina 2.1. kun JPS matkustaa OLS:n vieraaksi Ouluun.

Hyvää uutta vuotta kaikille Jipsin ja jääpallon ystäville!