JPS namutteli voiton kotiavauksessa!

Kausi käynnistyi komealla voitolla.

Pitkään odotettu hetki koitti perjantai-iltana, kun Bandyliigan kausi 2020-2021 starttasi kotiottelulla Viitaniemessä. Vastaan saapui sarjan mitalisuosikkeihin kuuluva porilainen Narukerä. JPS tyylitteli viihdyttävässä ottelussa lopulta voittoon lukemin 8-2.

Ottelun alla sää oli hyvä, mutta juuri joukkueiden tullessa kentälle alkoi taivaalta tuprutella melko sakeastikin lunta. JPS hallitsi avausjakson ensimmäisiä minuutteja melko selkeästi, ja Jasu Koljonen löi liigakauden ensimmäisen maalin seitsemännellä minuutilla siirtäen isännät johtoon.

Paikkoja tehdä enemmänkin maaleja oli, mutta ruuti oli toistaiseksi kosteaa. Ennen puolta tuntia Kerä tuli tasoihin, mutta lähes perään Tuukka Ässämäki vei Jipsin taas johtoon. Kohta Sampsa Purhonen laukoi kulmalyönnistä tilanteeksi 3-1.

Vierailla oli paikka kaventaa peli rankkarista, mutta veto lensi taivaan tuuliin. Juuri ennen taukoa Narukerä tuli kuitenkin vielä maalin päähän. Taukolukemat siis Jipsin hyväksi 3-2.

Toisella jaksolle sää selkeni, ja matsia päästiin jatkamaan loistavissa olosuhteissa. Se sopi luisteluvoimaiselle Jipsille hyvin, ja toinen jakso olikin kotijoukkueen näytöstä. Ensin pallon laittoi kulmalyönnistä maaliin Lasse Tammilehto, ja hieman ennen täyttä tuntia Riku Hämäläinen täräytti pallon sisään.

Kerä piti ajoittain aktiivisesti palloa, mutta ei päässyt kovin usein murtautumaan Jipsin puolustuksen läpi. Sille tarjottiin vielä toinen rankkari, mutta sen Samuel Gerovoi koppasi komeasti kiinni.

Kerän kiri ei siis kunnolla käynnistynyt missään vaiheessa. Viimeiselle kymmenminuuttiselle JPS tarjosi vielä kotiyleisölle makeaa mahan täydeltä. Ensin Ässämäki ja Hämäläinen tekivät illan toiset maalinsa, ja vielä aivan loppuhetkillä Ässämäki naputteli hattutempun täyteen.

Näin JPS korjasi pisteet kauden avauksesta komealla 8-2 voitolla. Pelit jatkuvat heti huomenna lauantaina, kun kello 15 alkavassa ottelussa vastassa on helsinkiläinen Botnia. Tervetuloa taas Viitaniemeen!