JPS P17 SUOMEN MESTARI 2020

Viitaniemessä pelattiin viikonloppuna SM-mitaleista, kun P17-ikäluokan lopputurnaus oteltiin sarjan neljän parhaan joukkueen voimin. Lauantaina pelattiin välierät ja sunnuntaina pronssiottelu ja finaali.

JPS oli runkosarjan voittajana saanut lopputurnauksen järjestettäväksi kotikentälleen. Suoraan mukaan pääsi myös runkosarjan kakkonen Kampparit/musta. Puolivälieristä tiensä mukaan selvittivät pohjoisen yhdistelmäjoukkue OLS LRK YJ sekä helsinkiläinen Botnia.

Lauantaina turnaus alkoi välierillä. Isäntäjoukkue oli vauhdissa heti päivän ensimmäisessä pelissä, ja sai vastaansa OLS LRK YJ:n. Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut pohjoisen porukka tarjosi Jipsille kovan vastuksen jo avausjaksolla, ja taukolukemat olivatkin jännittävästi tasan 2-2.

Toisen jakson alussa JPS pääsi iskemään kahdesti, ja tunnin kohdalla tilanne oli isännille 4-2. Ottelu vaikutti olevan hallinnassa, ja paikkoja oli myös pelin lopulliseen ratkaisemiseen. Finaalipaikka alkoi kuitekin pyöriä joukkueen mielessä jo hieman liian aikaisin, ja OLS LRK tuli viimeisen kymmenminuuttisen aikana ensin rankkarista maalin päähän ja vei aivan viime hetken tasoitusmaalilla ottelun jatkoajalle.

Jatkoajan ensimmäinen kymppi oli maaliton, mutta päätyjen vaihdon jälkeen alkoi tapahtua. Jipsin kapteeni Leevi Lausanto tarjoili hienon syötön Toni Ässämelle, joka ratkaisi pelin ja vei kotijoukkueen finaaliin!

Myös toinen välierä tarjoili vauhtia ja jännitystä. Siinä Botnia ehkä hieman yllättäenkin voitti Kampparit/mustan maalein 2-4 ja eteni Jipsin vastustajaksi finaaliin.

Sunnuntaina sää oli lauantain tapaan aurinkoinen, ja edessä olivat mitalipelit. Päivä alkoi pronssiottelulla klo 12. Siinä Kampparit/musta vei lopulta vahvan toisen jakson ansiosta pronssiset mitalit mukanaan Mikkeliin loppulukein 2-7.

Keväinen aurinko lämmitti jäätä hieman liikaakin, ja finaalin alkua jouduttiin siirtämään parilla tunnilla eteenpäin.  Lopulta ottelu lyötiin käyntiin hyvissä olosuhteissa Viitaniemen iltavaloissa klo 18.

JPS meni heti ottelun alussa Toni Ässämäen toimesta johtoon, mutta Botnia kuittasi pikaisen tasoituksen. Pian Aatu Böhm pääsi taas siirtämään johtoaseman isännille. Loppujakso mentiin tasaisissa merkeissä, ja vaikka molemmilla oli omat tilanteensa, ei lisämaaleja nähty vaan taukolukemat olivat 2-1.

Toisella jaksolla JPS sai pikkuhiljaa enemmän otetta pelistä, kun Botnia sortui hieman jäähyilyyn. Jere Lassila löi illan ensimmäisellä maalillaan lukemiksi 3-1.

Noin tunnin kohdalla JPS laittoi kotiyleisön riemuksi hurjan tykityksen päälle. Punapaidat heiluttelivat verkkoa urakalla, ja kymmenessä minuutissa johtolukemat olivat jo 8-1. Samalla läpi ottelun vakuuttavasti pelannut jipsiläispuolustus piti vastustajat poissa maalintekopaikoilta.

Botnia keräsi vielä aikalisällä voimia, ja pelasi ottelun loppuun saakka tyylikkäästi ja iski pallon kertaalleen maaliinkin. Vaikka lukemat olivat selkeät, ei helsinkiläiset heittäneet pyyhettä kehään. Jipsin maalilla loistavan ottelun pelannut maalivahti Kalle Lampinen oli kuitenkin jatkuvasti pallon edessä, ja sai sekä vastustajat että yleisönkin haukkomaan henkeään torjunnoillaan.

Vielä viime hetkillä JPS osui kahdesti, ja loppuvihellyksen soidessa taululla olivat lukemat 10-2. Koko Jipsin joukkueen esitys finaalissa oli kypsä, joukkueena pelattiin vahvasti läpi ottelun ja sen voitontahdolle ei vastustaja mahtanut tällä kertaa mitään.

Onnittelut myös Botnialle hopeasta, Kamppareille pronssista ja OLS LRK YJ:lle hienosta kaudesta!

Ja JPS haluaa kiittää myös lopputurnauksen hienoa yleisöä kannustuksesta, finaalissa katsomossa oli mukavat 220 jääpallofania!